00.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă între cunoscuţi. 03.40 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Radu David. Titlul emisiuni: File din istoria Colegiului Naţional Ioan Slavici. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 05.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Sergiu Ioan. Titlul emisiuni: Sergiu Ioan – rapor la 7060 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Eva, invitat: Erdei D. István. Titlul emisiuni: Az adóforradalom hozadékai és a BKT módosítása (Urmările revoluţiei fiscale şi modificările Codului Penal).(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu,invitat: Ovi D. Pop. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela.Titlul emisiunii: Gorogkatolikus elet (Viaţa greco-catolică). 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Nicolae Bura, Ciprian Costea, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: Dragnea, condamnat cu executare în primă instanţă.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Vasile Nechita,invitaţi: Hajnalka şi Paul Kallai. Titlul emisiunii: Legumicultorii sunt sufocaţi de concurenţa importurilor. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu,invitaţi: Formaţia Mister. 16.40 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Pop Maria. Titlul emisiuni:Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm. 17.20 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Angajaţi ai Protecţiei Mediului Satu Mare, în excursie de studiu în sudul ţării. 18.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Stelian Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament al bolnavilor de cancer. (reluare) 19.00 Cultură, festival Samfest Jazz internaţional. (în direct) 23.30 Ştiri

În judeţul Satu Mare, cele mai multe  infracţiuni se comit în luna august

Scris de Adriana Tivadar, 06 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
 IPJ a lansat campania de prevenire “Zero la mie”


IPJ a lansat campania de prevenire “Zero la mie”

Miercuri, 5 iulie 2017, începând cu ora 12:00, în sala de consiliu a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare situat pe strada Mihai Viteazul, nr. 11, a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansată campania “Zero la mie” – o campanie de prevenire a infracţiunilor comise pe fondul consumului de droguri sau alcool. Au fost prezenţi insp. Răducu Silaghi – purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare, cms. Felicia Hrihorişan, cms. şef Sorin Stan – împuternicit la comanda IPJ Satu Mare, insp. Liliana Chiorean şi Puşa Câmpean din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare.


Peste 5.000 de tineri vor fi informaţi

Campania se va desfăşura în oraşele Tăşnad, Carei şi Negreşti-Oa;, dar şi în cadrul a 5 şcoli de conducere auto din municipiu. În acest context peste 5.000 de cetăţeni, tineri în special, vor fi informaţi despre efectele consumului de alcool sau droguri la volan.
În ultima perioadă pe raza judeţului Satu Mare tot mai mulţi conducători auto sunt prinşi la volan în stare de ebrietate, cu toate că cele mai multe accidente rutiere au fost produse în judeţul nostru din cauza neadaptării vitezei autoturismului la condiţiile de drum. Însă acest fapt nu-i scuză pe cei care se împotrivesc legislaţiei româneşti care interzice clar consumul de alcool de către conducătorii auto. Se pare că cei mai mulţi dintre şoferii sătmăreni nu cunosc legislaţia, ba chiar o confundă cu cea a altor ţări membre în Uniunea Europeană, care nu sancţionează participanţii la trafic care au o concentraţie mică de alcool în sânge.

S-a constatat totodată că pe primul loc între infracţiunile la regimul circulaţiei în România se situează infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Dacă conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului se poate încadra ca infracţiune sau contravenţie, consumul de droguri reprezintă din start o infracţiune indiferent de cantitatea consumată sau de tipul drogului. Un alt lucru îngrijorător este faptul că tendinţa de creştere a faptelor de violenţă pe fondul consumului de alcool este tot mai pronunţată în ultimii ani. Astfel, infracţiunile de loviri şi alte violenţe se situează, după furturi, pe locul doi în judeţul Satu Mare.

„În urma studiilor pe care le-am făcut pe o perioadă de şase ani am constatat că violenţele tind să devină mai numeroase în perioada verii. Din aprilie până în august există o creştere cu un maxim înregistrat în luna august. De asemenea, accidentele rutiere grave tind să fie mai numeroase în sezonul cald. Există o serie de motive, începând de la faptul că viaţa socială este mai intensă, se circulă mai mult, sunt mai multe evenimente care predispun inclusiv la consumul de alcool, apar astfel de evenimente nefericite”, a declarat cms. Felicia Hrihorişan.

Scopul campaniei este de a reduce riscul de implicare a tinerilor în infracţiuni comise pe fondul consumului de alcool sau droguri, în acest context fiind consiliaţi aproximativ 5.500 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

Sătmărenii, prea puţin interesaţi de o carieră în MAI

Cu prilejul acestei conferinţe de presă cms. şef Sorin Stan şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că sătmărenii nu sunt interesaţi să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Acesta a arătat că se întâmplă un fenomen încă de prin anii 1980 şi spune că mai degrabă locuitori ai judeţelor limitrofe Sătmărului ajung să lucreze în cadrul IPJ Satu Mare.

”Ne-am pus problema iniţial dacă noi am mediatizat suficient profesia şi am încercat anul acesta, prin toate mijloacele de comunicare, să facem lucrul acesta, dar cu toate acestea numărul de candidaţi înscrişi nu este mulţumitor pentru noi. Poate vom merge spre consiliile locale, poate informaţiile în mediul rural ajung puţin mai greu. Ar fi foarte bine pentru noi dacă am reuşi să ocupăm funcţiile care ni se alocă cu sătmăreni, fiindcă ceilalţi care îşi termină stadiul de tutelă tind să meargă înapoi spre inspectoratele de unde provin”, a spus cms. şef Sorin Stan. În acest context IPJ Satu Mare este un inspectorat care formează cadre profesional, iar în momentul în care sunt formaţi şi şi-ar putea aduce contribuţia la instituţie cer să plece înapoi acasă.

Astfel IPJ Satu Mare anunţă faptul că se continuă în această perioadă activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru participarea la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina – 500 locuri (14 romi, 8 alte minorităţi) – şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca – 150 locuri (6 romi, 3 alte minorităţi). Înscrierea pentru admiterea în şcolile postliceale ale MAI se adresează tinerilor absolvenţi de liceu şi continuă până în data de 21.07.2017.

Şeful IPJ a mai anunţat faptul că începând cu luna iulie a acestui an biroul Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului şi-a mutat sediul pe strada Mihai Viteazul, nr. ­11. La sediul de pe strada Mircea cel Bătrân se alocă spaţii Poliţiei Municipale pentru ca aceasta să fie concentrată într-o singură clădire.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.