20.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Aurelia Fedorca, Eugen Kovacs. Titlul emisiunii: Război în PSD. (reluare) 01.30 Cultură 02.30 Natura ne cheamă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coţ. Titlul emisiunii: Bacul de la Pomi se apropie de pensie. 05.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Ilyes. Titlul emisiunii: Zona metropolitană şi dezvoltarea comunelor limitrofe.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Ioan Marcel Malanca. Titlul emisiunii: Să cunoaştem protopopiatul Negreşti Oaş. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Doina Feher, Aurelia Fedorca, Eugen Kovacs. Titlul emisiunii: Război în PSD. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară 14.30 Teleshopping 15.00 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine. 17.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile.

În judeţul Satu Mare, cele mai multe  infracţiuni se comit în luna august

Scris de Adriana Tivadar, 06 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
 IPJ a lansat campania de prevenire “Zero la mie”


IPJ a lansat campania de prevenire “Zero la mie”

Miercuri, 5 iulie 2017, începând cu ora 12:00, în sala de consiliu a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare situat pe strada Mihai Viteazul, nr. 11, a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansată campania “Zero la mie” – o campanie de prevenire a infracţiunilor comise pe fondul consumului de droguri sau alcool. Au fost prezenţi insp. Răducu Silaghi – purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare, cms. Felicia Hrihorişan, cms. şef Sorin Stan – împuternicit la comanda IPJ Satu Mare, insp. Liliana Chiorean şi Puşa Câmpean din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare.


Peste 5.000 de tineri vor fi informaţi

Campania se va desfăşura în oraşele Tăşnad, Carei şi Negreşti-Oa;, dar şi în cadrul a 5 şcoli de conducere auto din municipiu. În acest context peste 5.000 de cetăţeni, tineri în special, vor fi informaţi despre efectele consumului de alcool sau droguri la volan.
În ultima perioadă pe raza judeţului Satu Mare tot mai mulţi conducători auto sunt prinşi la volan în stare de ebrietate, cu toate că cele mai multe accidente rutiere au fost produse în judeţul nostru din cauza neadaptării vitezei autoturismului la condiţiile de drum. Însă acest fapt nu-i scuză pe cei care se împotrivesc legislaţiei româneşti care interzice clar consumul de alcool de către conducătorii auto. Se pare că cei mai mulţi dintre şoferii sătmăreni nu cunosc legislaţia, ba chiar o confundă cu cea a altor ţări membre în Uniunea Europeană, care nu sancţionează participanţii la trafic care au o concentraţie mică de alcool în sânge.

S-a constatat totodată că pe primul loc între infracţiunile la regimul circulaţiei în România se situează infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Dacă conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului se poate încadra ca infracţiune sau contravenţie, consumul de droguri reprezintă din start o infracţiune indiferent de cantitatea consumată sau de tipul drogului. Un alt lucru îngrijorător este faptul că tendinţa de creştere a faptelor de violenţă pe fondul consumului de alcool este tot mai pronunţată în ultimii ani. Astfel, infracţiunile de loviri şi alte violenţe se situează, după furturi, pe locul doi în judeţul Satu Mare.

„În urma studiilor pe care le-am făcut pe o perioadă de şase ani am constatat că violenţele tind să devină mai numeroase în perioada verii. Din aprilie până în august există o creştere cu un maxim înregistrat în luna august. De asemenea, accidentele rutiere grave tind să fie mai numeroase în sezonul cald. Există o serie de motive, începând de la faptul că viaţa socială este mai intensă, se circulă mai mult, sunt mai multe evenimente care predispun inclusiv la consumul de alcool, apar astfel de evenimente nefericite”, a declarat cms. Felicia Hrihorişan.

Scopul campaniei este de a reduce riscul de implicare a tinerilor în infracţiuni comise pe fondul consumului de alcool sau droguri, în acest context fiind consiliaţi aproximativ 5.500 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani.

Sătmărenii, prea puţin interesaţi de o carieră în MAI

Cu prilejul acestei conferinţe de presă cms. şef Sorin Stan şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că sătmărenii nu sunt interesaţi să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Acesta a arătat că se întâmplă un fenomen încă de prin anii 1980 şi spune că mai degrabă locuitori ai judeţelor limitrofe Sătmărului ajung să lucreze în cadrul IPJ Satu Mare.

”Ne-am pus problema iniţial dacă noi am mediatizat suficient profesia şi am încercat anul acesta, prin toate mijloacele de comunicare, să facem lucrul acesta, dar cu toate acestea numărul de candidaţi înscrişi nu este mulţumitor pentru noi. Poate vom merge spre consiliile locale, poate informaţiile în mediul rural ajung puţin mai greu. Ar fi foarte bine pentru noi dacă am reuşi să ocupăm funcţiile care ni se alocă cu sătmăreni, fiindcă ceilalţi care îşi termină stadiul de tutelă tind să meargă înapoi spre inspectoratele de unde provin”, a spus cms. şef Sorin Stan. În acest context IPJ Satu Mare este un inspectorat care formează cadre profesional, iar în momentul în care sunt formaţi şi şi-ar putea aduce contribuţia la instituţie cer să plece înapoi acasă.

Astfel IPJ Satu Mare anunţă faptul că se continuă în această perioadă activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru participarea la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina – 500 locuri (14 romi, 8 alte minorităţi) – şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca – 150 locuri (6 romi, 3 alte minorităţi). Înscrierea pentru admiterea în şcolile postliceale ale MAI se adresează tinerilor absolvenţi de liceu şi continuă până în data de 21.07.2017.

Şeful IPJ a mai anunţat faptul că începând cu luna iulie a acestui an biroul Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului şi-a mutat sediul pe strada Mihai Viteazul, nr. ­11. La sediul de pe strada Mircea cel Bătrân se alocă spaţii Poliţiei Municipale pentru ca aceasta să fie concentrată într-o singură clădire.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.