Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 02.36 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 04.42 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 05.35 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinelo Norberto 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ramona Farcaş, titlul emisiunii: Raporturile între autoritatea de mediu, operatori economici şi colectori de deşeuri 10.15 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 14.40 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciurdaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.05 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.05 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoala performanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 23.30 Ştiri

În județul Satu Mare, cele mai multe  infracțiuni se comit în luna august

Scris de Adriana Tivadar, 06 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
 IPJ a lansat campania de prevenire “Zero la mie”


IPJ a lansat campania de prevenire “Zero la mie”

Miercuri, 5 iulie 2017, începând cu ora 12:00, în sala de consiliu a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare situat pe strada Mihai Viteazul, nr. 11, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost lansată campania “Zero la mie” – o campanie de prevenire a infracțiunilor comise pe fondul consumului de droguri sau alcool. Au fost prezenți insp. Răducu Silaghi – purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare, cms. Felicia Hrihorișan, cms. șef Sorin Stan – împuternicit la comanda IPJ Satu Mare, insp. Liliana Chiorean și Pușa Câmpean din partea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.


Peste 5.000 de tineri vor fi informați

Campania se va desfășura în orașele Tășnad, Carei și Negrești-Oa;, dar și în cadrul a 5 școli de conducere auto din municipiu. În acest context peste 5.000 de cetățeni, tineri în special, vor fi informați despre efectele consumului de alcool sau droguri la volan.
În ultima perioadă pe raza județului Satu Mare tot mai mulți conducători auto sunt prinși la volan în stare de ebrietate, cu toate că cele mai multe accidente rutiere au fost produse în județul nostru din cauza neadaptării vitezei autoturismului la condițiile de drum. Însă acest fapt nu-i scuză pe cei care se împotrivesc legislației românești care interzice clar consumul de alcool de către conducătorii auto. Se pare că cei mai mulți dintre șoferii sătmăreni nu cunosc legislația, ba chiar o confundă cu cea a altor țări membre în Uniunea Europeană, care nu sancționează participanții la trafic care au o concentrație mică de alcool în sânge.

S-a constatat totodată că pe primul loc între infracțiunile la regimul circulației în România se situează infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Dacă conducerea autovehiculului sub influența alcoolului se poate încadra ca infracțiune sau contravenție, consumul de droguri reprezintă din start o infracțiune indiferent de cantitatea consumată sau de tipul drogului. Un alt lucru îngrijorător este faptul că tendința de creștere a faptelor de violență pe fondul consumului de alcool este tot mai pronunțată în ultimii ani. Astfel, infracțiunile de loviri și alte violențe se situează, după furturi, pe locul doi în județul Satu Mare.

„În urma studiilor pe care le-am făcut pe o perioadă de șase ani am constatat că violențele tind să devină mai numeroase în perioada verii. Din aprilie până în august există o creștere cu un maxim înregistrat în luna august. De asemenea, accidentele rutiere grave tind să fie mai numeroase în sezonul cald. Există o serie de motive, începând de la faptul că viața socială este mai intensă, se circulă mai mult, sunt mai multe evenimente care predispun inclusiv la consumul de alcool, apar astfel de evenimente nefericite”, a declarat cms. Felicia Hrihorișan.

Scopul campaniei este de a reduce riscul de implicare a tinerilor în infracțiuni comise pe fondul consumului de alcool sau droguri, în acest context fiind consiliați aproximativ 5.500 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Sătmărenii, prea puțin interesați de o carieră în MAI

Cu prilejul acestei conferințe de presă cms. șef Sorin Stan și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că sătmărenii nu sunt interesați să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Acesta a arătat că se întâmplă un fenomen încă de prin anii 1980 și spune că mai degrabă locuitori ai județelor limitrofe Sătmărului ajung să lucreze în cadrul IPJ Satu Mare.

”Ne-am pus problema inițial dacă noi am mediatizat suficient profesia și am încercat anul acesta, prin toate mijloacele de comunicare, să facem lucrul acesta, dar cu toate acestea numărul de candidați înscriși nu este mulțumitor pentru noi. Poate vom merge spre consiliile locale, poate informațiile în mediul rural ajung puțin mai greu. Ar fi foarte bine pentru noi dacă am reuși să ocupăm funcțiile care ni se alocă cu sătmăreni, fiindcă ceilalți care își termină stadiul de tutelă tind să meargă înapoi spre inspectoratele de unde provin”, a spus cms. șef Sorin Stan. În acest context IPJ Satu Mare este un inspectorat care formează cadre profesional, iar în momentul în care sunt formați și și-ar putea aduce contribuția la instituție cer să plece înapoi acasă.

Astfel IPJ Satu Mare anunță faptul că se continuă în această perioadă activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru participarea la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina – 500 locuri (14 romi, 8 alte minorităţi) – și Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca – 150 locuri (6 romi, 3 alte minorităţi). Înscrierea pentru admiterea în şcolile postliceale ale MAI se adresează tinerilor absolvenţi de liceu şi continuă până în data de 21.07.2017.

Șeful IPJ a mai anunțat faptul că începând cu luna iulie a acestui an biroul Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipiului și-a mutat sediul pe strada Mihai Viteazul, nr. ­11. La sediul de pe strada Mircea cel Bătrân se alocă spații Poliției Municipale pentru ca aceasta să fie concentrată într-o singură clădire.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.