26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

În judeţ sunt 95 de posturi titularizabile în învăţământ

Scris de Vasile Nechita, 14 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a publicat lista cu posturile şi fracţiunile de normă care trebuie ocupate în anul şcolar următor. Deşi sunt 2.291 de coduri pentru catedre complete sau incomplete, oferta pentru concursul de titularizare care va fi în vară este foarte redusă.


Din cele 95 de posturi titularizabile, unele sunt propuse pentru titularizare pe articolul 253 din Legea Educaţiei Naţionale cu note din anii anteriori sau sunt la completare de normă, ori la pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ. Cele mai multe norme sunt la educatoare şi învăţători, dar multe din aceste norme sunt viabile un an, iar cele care sunt declarate vacante au fost deja marcate ca fiind propuse spre atribuire profesorilor care deja sunt în unităţile şcolare respective.

Înscrierile pentru titularizare

Posturile şi fracţiunile de normă care au fost publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare vor fi puse mai întâi la dispoziţia cadrelor didactice care trebuie să îşi completeze norma didactică în altă unitate şcolară. Aceştia pot avea acces la ofertă numai dacă au depus cerere pentru completarea normei, iar orele vor fi acordate în şedinţă publică.

Lista cu profesorii disponibilizaţi

La solicitarea noastră Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare nbe-a comunicat următoarele: ”La sediul ISJ Satu Mare este publicată, prin afişare, lista cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate, începând cu data de 1 septembrie 2019.
Pe pagina web a inspectoratului şcolar va fi publicată, în data de 14 martie 2019, lista cu punctajele cadrelor didactice care solicită soluţionarea restrângerii de activitate (prevedere a punctului 6 e) din Calendarul mobilităţii)”.
Conform metodologiei, şedinţa de repartizare pe noile posturi va fi pe 27 martie.

Precizări metodologice

Anul acesta s-a revenit asupra situaţiei în care titularii care vor să îşi schimbe catedra pot face acest lucru prin pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ.Tinerii absolvenţi de studii universitare care vor să vină la catedră în anul şcolar următor sau profesorii suplinitori care nu primesc continuitate pe catedra pe care îşi desfăşoară activitatea în prezent se pot înscrie pentru concursul de ocupare a posturilor didactice care vor mai rămâne disponibile. Dosarele de înscriere pentru concurs se vor depune în perioada 16-24 mai. Candidaţii vor susţine şi o inspecţie la clasă, iar proba scrisă va fi pe 17 iulie.

Abonează-te acum Online!
  1. C. DURLA a spus: 15 martie 2019, ora 00:22

    Îmi doresc ca să fac ceea ce alţii nu au reuşit : şcoala blaga cea mai bună şcoală din judeţ (de pe malul drept, că mai mult nu pot!).
    Cei de la Moisil (unde eu sunt ,titular) ma cam deranjează, dar —-
    va spun, de câte ori va fi nevoie până când veţi înţelege, că nu e rândul analfabeţilor să ne conducă.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.