Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

În judeţ s-au obţinut producţii istorice la porumb, grâu şi floarea-soarelui

Scris de Ioan Aniţaş, 14 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cules de porumb in satul Ruseni, comuna Paulesti

Cules de porumb in satul Ruseni, comuna Paulesti

Ministrul Daea a declarat că în România s-au realizat 9 recorduri istorice în 2017

Toamna pentru agricultorii implicaţi în sectorul vegetal înseamnă suprapunerea a două sezoane. Unul se referă la recoltatul culturilor de toamnă, iar al doilea la semănat. Acum desigur este şi un moment de bilanţ al activităţii de peste an. Joi, 14 decembrie, conducerea Direcţiei Agricole Judeţene şi câţiva specialişti pe domenii au susţinut o conferinţă de presă.

Pe ordinea de zi a conferinţei de presă au fost înscrise mai multe puncte de interes public. Este vorba despre: Ajutoare de minimis aflate în derulare şi în perspectivă pentru sprijinirea fermierilor din diferite sectoare agricole conform Programului de Guvernareş

Cursuri de calificare acreditate pentru fermieri în scopul mai bunei aplicări a tehnologiilor şi creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europeneş Situaţia amenajamentelor pastorale la nivelul judeţului Satu Mareş Starea de vegetaţie a culturilor agricole şi situaţia recoltărilorş Situaţia efectivelor de animale şi a producţiei în zootehnie.

Având în vedere volumul mare de informaţii prezentate de dr. ing. Ioan Cioltean, directorul instituţiei, ing. Fodor Ştefan, director adjunct, ing. Mircea Tudor şi ing. Andrei Ştefan, vă reţinem atenţia cu rezultatele înregistrare în agricultura sătmăreană la principalele culturi agricole.

Rapiţa devine una din culturile atractive, alături de floarea-soarelui

Aşa cum s-a prezentat de către Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, anul 2017 a fost unul deosebit în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de fermieri inclusiv în sectorul vegetal.

 

Continuarea o puteţi citi în exclusivitate în ediţia tipărită din data de 15 decembrie.

Abonează-te acum Online!
  1. suporter adevarat a spus: 15 decembrie 2017, ora 18:24

    exact ca pe vremea comunista raportam productie record la produse agricole dar se scumpesc toate produsele bravo domnilor parlamenteri si ministri

  2. IOANA a spus: 15 decembrie 2017, ora 17:49

    PT AIA STAM ASA FRUMOS CU ECONOMIA TARI

    FITI MANDII CA SUNTETI ROMANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.