În continuare se vând porci fără documente în judeţul Satu Mare! Sancţiuni DSVSA

Scris de Ioan Aniţaş, 20 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate şi Bunăstare animală au efectuat un număr de 76 controale în exploataţii profesionale şi non profesionale din judeţul Satu Mare D.S.V.S.A. Satu – Mare, a intensificat frecvenţa controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluţiei la nivel internaţional a gripei aviare înalt patogene. Conform DECIZIEI DE PUNERE ÎN APLICARE U.E., în Uniunea Europeană, evoluează HPAI – H5N1, cu focare primare sau secundare în : Republica Cehă, Germania, Austria, Belgia, Italia, Franţa, Ţările de Jos, Danemarca, Ungaria, Irlanda, România, Polonia, Suedia, Spania.

În această săptămână, conform programului de activitate stabilit, au fost verificate exploataţii profesionale şi non profesionale de animale, condiţiile de biosecuritate, zoo igienă şi de bunăstare a animalelor, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existenţa echipamentelor de protecţie, asigurarea unor stocuri de substanţe dezinfectante, dezinsectante şi raticide.

În urma acestor controale a fost aplicată 2 sancţiuni contravenţionale, – 2 avertismente – 2 exploataţii non profesionale din localităţile Dumbrava şi Beltiug – pentru vânzarea de suine fără documentele specificate de legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517