În condiţii de pandemie ADP terorizează vânzătorii din pieţele din Satu Mare | Informaţia Zilei

În condiţii de pandemie ADP terorizează vânzătorii din pieţele din Satu Mare

Scris de Ioana Vladimirescu, 21 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Deşi au stat acasă cum le-au recomandat autorităţile, producătorii din pieţe au de plătit taxe şi penalizări pentru tarabele nefolosite în cele 2 luni de stare de urgenţă. Directorul ADP spune că pieţele n-au fost închise în perioada respectivă.

Zilele trecute am fost contactaţi la redacţie de o sătmăreancă, producător agricol, care ne spune că îşi vinde produsele în Piaţa Mică.

Ne-a contactat la redacţie revoltată că după două luni în care a stat acasă, aşa cum a fost şi recomandat de către autorităţi, a primit o hârtie din partea Administraţiei Domeniului Public Satu Mare prin care i se cere ca în termen scurt să se prezinte să îşi plătească taxa pentru masa la care vinde în piaţă şi penalizările pentru perioada cu pricina: „Am stat în casă pentru că s-a cerut să ne protejăm, autorităţile ne-au cerut să stăm în casă ca să nu ne îmbolnăvim. E normal că m-am temut să merg la piaţă, să intru în contact cu fel de fel de oameni, în plină pandemie. Am şi eu o vârstă şi nu vreau să mor. Când am fost anunţaţi că încep măsurile de relaxare, m-am întors la taraba mea, cu gândul că fiecare e obligat să se protejeze şi şansele să mă îmbolnăvesc sunt mai mici. M-am trezit cu o somaţie să plătesc pentru cele două luni taraba din piaţă şi, colac peste pupăză, să plătesc şi penalizări că nu mi-am plătit taxa de masă la timp. Sunt foarte dezamăgită şi aş ruga autorităţile locale să intervină şi să rezolve problema asta că vorbim de sume exorbitant de mari ca să ne mai încurajeze să muncim ca animalele pământul”.

L-am contactat telefonic pe directorul Administraţiei Domeniului Public Satu Mare, care ne-a spus că toţi cei care vând în pieţe au un contract pe care trebuie să îl respecte, pieţele nu au fost închise pe perioada stării de urgenţă şi, prin urmare, banii pe tarabe trebuie plătiţi, cu penalizări cu tot. Oare primarul nu are nimic de spus? Dar Consiliul municipal Satu Mare? Ce măsuri iau în general primăriile pentru susţinerea mediului economic? 

 

Dintr-un recent sondaj IRES rezultă că cetătenii au mai mare încredere în autorităţile locale ( 29%) decât în guvern ( 26%) că va ajuta mediul de afaceri ca să treacă bine prin criză.

Abonează-te acum Online!
  1. ana a spus: 22 mai 2020, ora 13:17

    nu conducerea pietelor este de vina pentru ca tot vine de la primaria care nu asculta de dorintele oamenilor

  2. Roib a spus: 21 mai 2020, ora 12:27

    adevarul este ca noi nu am primit ajutor din partea nimanui. ca producator si vinzator a produselor facute in gradina mea sunt tare suparat pe conducerea orasului satu mare

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345