În Cartierul Micro 15 se reduc locurile unde ciorile şi-ar putea face cuiburi | Informaţia Zilei

În Cartierul Micro 15 se reduc locurile unde ciorile şi-ar putea face cuiburi

Scris de Ioan Aniţaş, 04 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacă în anii anteriori, numeroşi sătmăreni care locuiesc în zone cu arbori înalţi semnalau faptul că primăvara mai ales, ciorile reprezintă o adevărată teroare pentru toţi, se pare că lucrurile au şanse de a se schimba. Arborii înalţi s-au dovedit cei mai potriviţi pentru ca să devină locuri predilecte pentru croncănitoare, în vederea construirii de cuiburi.

Iată că de câteva zile renasc speranţele în instalarea liniştii. Am fost sunaţi la redacţie de mai mulţi locuitori din cartierul Micro 15 din reşedinţa de judeţ. Printre altele aceştia ne-au spus: „De câteva zile renasc speranţele noastre în ceea ce priveşte dispariţia ciorilor din cartier, sau cel puţin reducerea numărului de cuiburi. Spunem acest lucru pentru faptul că deja săptămâna trecută s-a trecut la toaletarea unor arbori înalţi din vecinătatea Drumului Careiului, mai ales din zona limitrofă şoselei. Nu ne interesează cui aparţine această iniţiativă, dar merită salutată. Prin toaletarea acestor arbori înalţi şi destul de bătrâni, se reduc locurile în care ciorile ar urma să-şi facă cuiburi. De o vreme, croncănitul lor anunţa că se apropie primăvara şi că păsările îşi caută loc pentru cuibărit. Cuiburile din anul trecut au fost distruse de vreme, fapt ce nu le-a deranjat. Noi presupunem că prin reducerea înălţimii arborilor, aceştia nu vor mai prezenta atractivitate pentru ciori, fapt ce ne va aduce mai multă linişte în cartier. Despre disconfortul produs de fecalele acestor înaripate protejate de lege să nici nu vorbim. Sperăm să scăpăm de această pacoste”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517