00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

În 6 ani, 1930 de sătmăreni au fost obligaţi să muncească în folosul comunităţii

Scris de Vera Pop, 13 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Munca în folosul comunităţii cuprinde întreţinerea pieţelor, bazelor sportive, a locurilor de joacă, a cimitirului aflate în administrarea ADP Satu Mare etc

Munca în folosul comunităţii cuprinde întreţinerea pieţelor, bazelor sportive, a locurilor de joacă, a cimitirului aflate în administrarea ADP Satu Mare etc

Doar 56 şi-au achitat amenzile pentru a nu mai fi nevoiţi să presteze muncă

Munca în folosul comunităţii nu se adresează doar asistaţilor sociali, ci şi pesoanelor care încalcă legea şi nu îşi plătesc amenzile în timp util. Activitatea în folosul comunităţii se prestează în cadrul Administraţiei Domeniului Public (ADP).

Conform informaţiilor furnizate de Alexandra Podină, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Satu Mare, din 2013 până în prezent în baza de date a ADP Satu Mare a fost înregistrat un număr de 1.930 de persoane care au avut ca sancţiune prestarea unei munci în folosul comunităţii din cauza amenzilor neachitate.

Cu toate acestea, prestarea efectivă a acestei sancţiuni înregistrează o scădere din cauza faptului că persoanele în cauză nu dau dovadă de simţ civic şi nu sunt sunt găsite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare. Ne referim aici în special la cerşetori cărora statul nu are ce să le ia, nu-i poate executa silit, aşa că trebuie să exectute muncă în folosul comunităţii.

90% dintre cerşetori nu sunt găsiţi la domiciliu

Se pare că după pronunţarea sentinţei, 90% dintre cerşetori nu sunt găsiţi, iar cei care prestează muncă în folosul comunităţii o fac doar pentru câteva ore după care dispar. Aceştia sunt cu atât mai greu de găsit având în vedere că nu au domiciliu stabil. Singurii care se prezintă şi execută toate orele de muncă în folosul comunităţii sunt condamnaţii penali care au un termen până la care trebuie să se achite de pedeapsă.

Tot din 2013, doar 56 persoane au ales să îşi achite amenzile pentru a nu mai presta munca în folosul comunităţii.

În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale, în a cărui rază teritorială domiciliază contravenientul, va sesiza instanţa judecătorească în a cărei circumscripţie domiciliază acesta, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată.

Programul activităţilor

Sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii se execută după programul de muncă al contravenientului, pe o durată cuprinsă între 50 de ore şi 300 de ore, de maximum 3 ore/zi, iar în zilele nelucrătoare 6-8 ore/zi, în condiţiile în care este posibilă supravegherea activităţii contravenientului.

În cazul în care contravenientul are posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi din cursul săptămânii, cu asigurarea supravegherii activităţii acestuia, durata maximă de lucru nu poate depăşi 8 ore/zi.

În cazul minorilor, sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii se execută după programul şcolar al contravenientului, maxim 3 ore/zi, iar în zilele nelucrătoare 6 ore/zi, în condiţiile în care este posibilă supravegherea activităţii.

În cazul în care contravenientul minor are posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi din cursul săptămânii, cu asigurarea corespunzătoare a supravegherii acestuia, durata maximă de lucru nu poate depăşi 6 ore/zi.

Cum şi unde se desfăşoară activităţile?

Munca în folosul comunităţii cuprinde întreţinerea pieţelor, bazelor sportive, a locurilor de joacă, a cimitirului uman aflate în administrarea ADP Satu Mare, întreţinerea parcărilor publice cu plată, curăţirea de vegetaţie uscată şi resturi menajere a terenurilor virane aflate în proprietatea municipiului Satu Mare cu excepţia celor întreţinute de firma/firmele de salubritate.

Locaţiile se stabilesc după nevoile instituţiei, dar se ţine cont şi de nevoile contravenientului (loc de munc[ atunci când este cazul) pentru a putea asigura locaţia cea mai bună pentru executarea sancţiunii.

Se va avea în vedere pregătirea profesională şi starea sănătăţii acestuia, fiind exceptată prestarea de activităţi în locuri cu grad ridicat de risc în prestarea activităţii sau care, prin natura lor, pot pricinui suferinţe fizice sau pot produce daune sănătăţii persoanei. Prestarea activităţii în folosul comunităţii se va desfăşura cu respectarea legislaţiei privind protecţia muncii şi P.S.I.

Abonează-te acum Online!
  1. Lenesiinu a spus: 15 februarie 2019, ora 17:21

    Lenesii care primesc ajutoare sociale sa fie scutiti de munci cu noxe,doar cei care platesc impozit si cas sa piara sub povara muncii in conditii toxice ,si subjugati de taxe si impozite,dim care sunt platiti acesti lenesi!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.