10.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici , invitaţi: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu şcoala? (reluare) 03.30 Spectacol de teatru 04.47 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 06.00 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 09.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 10.30 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 11.20 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Dăruieşte şi primeşti. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici , invitaţi: Călin Durla, Ecaterina Andronescu, Maria Reiz, Claudiu Mondici . Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu şcoala? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Pataki Csaba, Gabriel Zetea, Adrian Albu. Titlul emisiunii: Premierul anunţă că bugetarii vor merge în şomaj tehnic.(reluare) 15.40 Teleshopping 16.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii: Zootehnia şi implicaţiile Coronavirusului. 18.00 Audienţe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct Victor Constantinovici (reluare)

În 1 ianuarie, romano-catolicii L-au salutat pe Dumnezeu cu o rugăciune comună

Scris de Eva Laczko, 03 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, zeci de enoriaşi au participat miercuri, 1 ianuarie, la adoraţia sacramentului, la capela Palatului Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare. Acest moment a devenit o tradiţie la noi în municipiu, cei interesaţi având posibilitatea de a vizita capela şi expoziţia permamentă de picturi de la Palatul Episcopal.

Numeroşi credincioşi ai cultului au ales să întâmpine noul an în rugăciune, la biserică. Prima zi a anului calendaristic nu reprezintă începutul anului bisericesc nici pentru credincioşiiromano-catolici, dar este o zi de sărbătoare importantă, praznicul Sfintei Fecioare Maria Născătoare de Dumnezeu, Ziua Mondială a Păcii.

Sărbătoarea de 1 ianuarie a fost marcată printr-o slujbă arhierească oficiată la Catedrala Romano-Catolică din SatuMare, când toţi cei prezenţi au rostit rugăciuni de mulţumire pentru toate darurile şi harul anului ce a trecut, cerând totodată să aibă parte de harul lui Dumnezeu şi în anul în care am intrat.

După Sfânta Liturghie o parte a enoriaşilor s-a îndreptat spre Palatul Episcopal, unde adoraţia sacramentului de la capela acestuia se desfăşoară de fiecare dată cu participarea mişcărilor spirituale din cadrul parohiilor din municipiu. Capela în prima zi a anului este deschisă toată ziua şi poate fi vizitată de oricine, fără să se programeze sau fără să-şi anunţe vizita anticipat.

Adoraţia sacramentului a început de la ora 12, după încheierea slujbei de la Catedrală, când PSSa episcopul Eugen Schönberger a aşezat Euharistia pe altar, iar rugăciunile au fost conduse de reprezentanţii grupurilor mişcărilor spirituale sau parohiilor, care s-au schimbat între ei din oră în oră.

Primul grup a fost cel al maicilor milostive din Congregaţia „Sfântul Vicenţiu de Paul”, urmat de reprezentanţii parohiilor române şi germane din cadrul bisericii Calvaria, apoi de reprezentanţii cercului de vizitatori voluntari la bolnavi al Biroului Pastoral pentru Bolnavi, de la ora 15 de Asociaţia Bărbaţilor Catolici „Sfântul Iosif Muncitorul”, de reprezentanţii Legiunii Mariane, iar în încheiere cei prezenţi s-au rugat împreună cu reprezentantele Asociaţiei Femeilor „Sfânta Elisabeta”.

Alături de ei, în cursul zilei foarte mulţi credincioşi au venit la Palatul Episcopal, unii doar pentru o scurtă vizită, alţii pentru a rosti câteva rugăciuni şi a începe anul avându-L pe Dumnezeu în suflet şi cu încredere deplină că unde Dumnezeu este prezent e şi har şi iubire şi nu e loc de nimic rău.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.