Impozite majorate cu 500% pentru proprietarii a 32 de clădiri din Satu Mare | Informaţia Zilei

Impozite majorate cu 500% pentru proprietarii a 32 de clădiri din Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 12 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În ciuda aparenţelor, în municipiul Satu Mare nu există decât 32 de imobile neîngrijite. Inventarul lor a fost realizat de o comisie formată din specialişti din cadrul primăriei.

Locatarii celor 32 de imobile vor plăti impozite locale majorate cu 500%, dar au şi obligaţia de a face reparaţii pe bani proprii, constând refacerea de învelitori, coame, reparaţii la coşurile de fum, streaşine, reparaţii zidărie, schimbare tinichigerie la burlane şi jgheaburi, precum şi reparaţiile elementelor decorative.

Pe de altă parte, în această listă nu intră anumite clădiri care, deşi în proprietate privată, vor fi reparate şi restaurate de primărie.  Ar fi vorba despre clădirile de pe strada Ştefan cel Mare,  Strada Cuza Vodă, Piaţa Liberăţii, strada Horea, fostul hotel Victoria.

Pare o formă de discriminare, atâta vreme cât şi restul clădirilor sunt la fel de valorose din punct de vedere arhitectural, dar proprietarii au neşansa de a locui pe alte străzi decât cele alese de primărie.

Iată lista imobilelor pentru care propietarii vor plăti impozite majorate cu 500%, dar au şi obligaţia de a face reparaţiile din banii lor.

* Strada Ady Endre, numerele 8, 20,  22

* Strada Crasna nr. 1

* Piaţa Eroii Revoluţiei nr. 19

* Strada Gheorghe Şincai, numerele 1 şi 2

* Strada Griviţei nr. 1

* Strada Horea, numerele 2, 5, 10, 11, 13

* Piaţa Libertăţii nr. 8

* Strada Mareşal Averescu numere 5 şi 6

* Strada Martirilor Deportaţi nr. 19

* Strada Mihai Viteazul nr. 2

* Strada Mihai Eminescu nr. 10

* Strada Mihail Kogălniceanu nr. 3

* Strada Mileniului numerele 6 şi 8

* Strada Mircea cel Bătrân numerele 3, 6, 8

* Strada Parângului numerele 2 şi 10

* Strada Petofi Sandor, numerele 1 şi 16

* Strada Simion Bărnuţiu nr. 2

* Strada Ştefan cel Mare nr. 8

* Strada Tudor Vladimirescu nr. 14

Abonează-te acum Online!
 1. Dincentru 2 a spus: 12 iunie 2020, ora 14:59

  Dincentru:

  Hotel Dacia
  Piata Libertatii nr. 8 –

  Fii mai atent.

 2. Dac Bulibas a spus: 12 iunie 2020, ora 12:28

  Este chiar o discriminare care trebuie combatuta !. Oare cei de care apartin aceste case au posibilitati financiare ca sa le repare ?, poate nici acest impozit majorat cu 500% nu vor avea posibilitatea ca sa plateasca. Apropoo CJ, deficitele comunelor care dupa cum constat sunt destule, aproape toate din judet din ce bani le acoperiti ?, nu cumva din impozitele extraridicate ale locuitorilor de la orase in comparatie de cele platite de cei din comune ?.

 3. Dincentru a spus: 12 iunie 2020, ora 11:24

  Daca dacia-panonia era inca alui Tintas era prima pe lista. va rog sa completati lista cu cladirea Posta de linga Fosta securitate si cu casele cu fatadele facute praf de pe strada Rozelor

 4. Dincentru a spus: 12 iunie 2020, ora 11:08

  Unde-i Dacia-Panonia? Daca era inca a lui Tintas Dacia era prima pe lista… Nu e deloc corect. Unde sint alte cladirii cum este Posta de exemplu de linga fosta securitate sau cladirile cu fatade facute praf de pe strada Rozelor? Primaria face si aici smecherie

 5. Gaby a spus: 12 iunie 2020, ora 10:59

  va mai dau inca o suta de adrese. si chestia asta s-a facut pe pile si relatii.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517