Image 1
Image 2

IMM-urile cer ajutor de stat pentru plata facturilor de energie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijloci din România (CNIPMMR) analizează posibilitatea înfiinţării unui furnizor de energie special pentru IMM-uri şi cere autorităţilor susţinerea acestui sector printr-un ajutor de stat pentru plata facturilor, a declarat, luni, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, într-o conferinţă de presă.
“Există o îngrijorare a IMM-urilor pe tema creşterii preţurilor la energie, pentru că vorbim de o categorie la fel de vulnerabilă ca şi populaţia. IMM-urile au şi ele o putere deficitară de negociere şi schimbările sunt acelea că preţul va creşte cu 20% şi pentru IMM-uri, ceea ce ar duce România înapoi în 2007, adică la cea mai scumpă energie din UE, cu consecinţe asupra coşului zilnic şi asupra competitivităţii. IMM-urile din România nu îşi permit să plătească energie mai scumpă, energia însemnând foarte mult în costurile de producţie”, a afirmat Jianu.
El a solicitat ca în cadrul Consiliului Consultativ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) să existe şi un reprezentant al IMM-urilor.
La rândul său, Felix Caprariu, preşedinte al Asociaţiei Teritoriale pentru Energie şi Eficienţă Energetică, prezent în aceeaşi conferinţă, a arătat că autorităţile trebuie să desfăşoare o campanie masivă de informare a consumatorilor cu privire la posibilitatea de a schimba furnizorul de energie: “Autorităţile trebuie să facă această informare, nu cum există acum obligaţia ca furnizorii să facă acest lucru, pentru că niciun furnizor nu va fi de acord să informeze consumatorii că există o modalitate să se mute la alt furnizor, este absurd să credem acest lucru. O să vedeţi în pagina 6 din factură acest lucru, cum putem schimba furnizorul, exact ca la bancă, cu litere foarte mici. Nu, acest lucru trebuie făcut transparent, prin canalele mass-media, aşa vorbim de o informare clară”.
Potrivit acestuia, costurile oamenilor cu energia în coşul de consum înseamnă cam 10%, la o medie de consum de 50-100 kWh.

1 comentariu

  1. Stiti de ce va cresc preturile la energie peste valoarea celui din UE ? (pe cand salariile din UE sunt cu mult mai mari decat in romanica ) Pt. ca sunteti ingaduitori, toleranti, niste mamaligi de mana a 14-pea din aceasta Colonie. In Romanica ar trebui sa ne bucuram de cea mai ieftina energie din UE deoarece aici se poate produce energie cat pt. doua romanii !!!!. Numai ca pt. asta ar fi necesar conducatori capabili, onesti nu niste oportunisti mincinosi si hoti de tara si neam de care dispuneti !. Cum de in Ungaria o tara mult mai saraca decat romanica si cu mult mai putine posibilitati se poate asigura locuitorilor o energie mai ieftina decat aici in romanica ?….Inainte de alegerile parlamentare ministrul energiei al guvernului Orban Lajos a spus ca pretul curentului nu va creste ci dimpotriva ( a scazut cu 1 ban !) ca ce sa vezi , vedem in situatia actuala !!!.PNL-istii iar v-au tras in piept, iar v-au mintit cu nerusinare !!!. Pe acestia trebe alungati de la guvernare impreuna cu partenerul bolsevic -sorosist USR-Plus pana nu ne ingroapa de tot !. Astia nu-s conducatori, astia sunt groparii romanicai !!.

Lasă un răspuns