Imagini de la inundaţiile din 14 mai 1970 din Satu Mare

Muzeul Judeţean Satu Mare a publicat în mediul online câteva imagini de la tragedia din Satu Mare din luna mai a anului 1970.

”Istoria vorbeşte despre inundaţii repetate ale Someşului la Satu Mare, ca despre un tribut pe care oamenii îl plătesc periodic. Someşul a produs inundaţii în ţinuturile sătmărene în anii 1740, 1792, 1855, mai mari în anii 1884 şi 1888, când nivelul apei a atins la Satu Mare cota de 630 cm. Al cincilea râu ca mărime şi debit din România a adus în luna mai 1970 cea mai mare calamitate naturală din istoria Sătmarului. Semnalul de alarmă a fost tras în ziua de 13 mai. În dimineaţa zilei de 14 mai Someşul a atins la mira Satu Mare cota de 770 cm, pătrunzând pe malul stâng şi în zona inundabilă a oraşului. Dezastrul avea să se producă la ora 12, când digul din satul Cucu – comuna Odoreu – avea să cedeze.”, transmite Muzeul Judeţean Satu Mare.

Câteva poze:

Sursă: Muzeul Judeţean Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517