Idei şi sentimente transpuse prin pictură la Tabăra Coloria

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 august 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Micii pictori sătmăreni şi-au expus lucrările după o săptămână intensă şi plăcută

Curtea Muzeului de Artă din Piaţa Libertăţii a fost, sâmbătă după amiaza, animată de glasurile unor copii veseli şi talentaţi, cei care timp de o săptămână sub atenta coordonarea a profesoarei Cristina Gloria Oprişa au folosit cu măiestrie penelul pentru a pune pe hârtie cele mai ingienioase idei şi sentimente.

Vernisajul celei de-a doua ediţii a taberei de pictură Coloria a confirmat pe deplin acest lucru. Micilor pictoraşi le-au fost alături părinţii, bunicii, dar şi prietenii dragi, cu toţii zâmbitori şi încântaţi de rezultatele copiilor, lucrări pe care au avut ocazia să le vadă expuse pe simezele uneia dintre sălile Muzeului de Artă.

Profesor Cristina Gloria Oprişa a adresat cuvântul de bun venit, i-a invitat pe toţi cei prezenţi să vadă lucrările copiilor, o selecţie din tot ceea ce au realizat pe parcursul taberei.Un mesaj de suflet a venit şi din partea directoarei secţiei de Artă a muzeului, dr. Liuba Irina Horvat. “Pentru noi este o bucurie şi o onoare că în fiecare an, vara, dna. Cristina Gloria Oprişa organizează aceste mini tabere de pictură. Munca copiilor şi a doamnei profesoare este extraordinară. Mă bucur că părinţii au înţeles că este necesar pentru copii să cunoască arta, să aibă o bază şi să redea talentul cu ajutorul lor” a spus şefa secţiei de Artă, Liuba Horvat. Munca micilor pictoraşi a fost răsplătită prin oferirea de diplome, a unui catalog cu ediţia aniversară “Micul Prinţ” şi alte surprize din partea organizatorilor, inclusiv vizitarea expoziţiei “Surprinzătorul Dali” a cărui vernisaj va avea loc luni, 16 august de la ora 17:00.

Aşa cum a remarcat Cristina Gloria Oprişa pentru unii copii întâlnirea cu lumea culorilor le-a dat ocazia să se descopere, să scoată la lumină talentul lor, plăcerea de a picta şi de a cunoaşte arta. Pe lângă orele de pictură, copii au avut ocazia să păşească în sălile muzeului, să vadă expoziţiile permanente şi temporare, să le fie explicate noţiuni de bază, ca mai apoi toate aceste informaţii să le transmită celor dragi. Iar cum pasiunea pentru artă nu are graniţe, s-a remarcat participarea a doi copii stabiliţi cu familia în Anglia (foşti elevi ai cercului de pictură Coloria), care, revenind în vacanţă în Satu Mare au participat la activităţile taberei cu acelaşi entuziasm pe care l-au avut ori de câte ori au fost organizate concursuri de picture.

Pictoraşii ediţiei a II-a a Taberei de pictură COLORIA sunt: Aida Al-Hamedi, Samir Al-Hamedi, Maria Liliana Andreica, Daria Dragoş, Cezar Gardoş, Andrei Golban, Nicoleta Golban, Georgiana Gentimir, Daria Gruia, Emma Katona, Ana Petra Loricz, Ana Popescu, Sara Potra, Miruna Sulea, Anna Ţânţaş, Teodora Ungureanu, Rareş Vezentan, George Vezentan.
Nu în ultimul rând, copiii au venit cu un dar de suflet pentru părinţii lor realizând câte o felicitare cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Profesor Cristina Gloria Oprişa i-a felicitat pe copii şi le-a urat o vacanţă frumoasă în continuare cu speranţa revederii la noi şi noi ediţii ale taberei Coloria.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517