Icoană făcătoare de minuni la Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Baia Mare | Informaţia Zilei

Icoană făcătoare de minuni la Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Baia Mare

Scris de I. Z., 06 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Baia Mare, paroh Pr. Andrei Pop, inspector eparhial, slujitor Pr. Adrian Gavra, îşi serbează duminică, 10 noiembrie 2019, hramul. Cu această ocazie, Sfânta Liturghie Arhierească va fi oficiată, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, de Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, cu începere de la ora 9:30.

Cu această ocazie va fi adusă, de la Mănăstirea Dragomireşti, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, şi aprobarea Protos. Sofronie Perţa, stareţul sfântului locaş de închinare. Istoria icoanei este una deosebită. Pictată nu se ştie când, după unii în urmă cu 600 de ani, după alţii pe la 1750, pentru o biserică din zona Dejului, ea a fost dusă la Mănăstirea Dragomireşti, între anii 1925-1927, de stareţul Pimen Moldovan, reîntemeietorul Mănăstirii. În anul 1949, regimul bolşevic venit la putere a incendiat biserica şi a rămas numai cenuşa din ea. Cu o singură excepţie: icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus în braţe, descoperită în cenuşă. Maica Domnului s-a salvat pe sine! Această icoană a făcut multe minuni de-a lungul timpului, dar ele sunt ţinute în taină, mărturiseşte Părintele stareţ Sofronie. Credincioşii din Baia Mare au posibilitatea să i se închine cu prilejul acestui hram.

Icoana va fi adusă în biserică joi, 7 noiembrie 2019, de la ora 17:00, iar apoi vor fi oficiate Vecernia, Litia şi Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. Pe întreg parcursul săptămânii, Sfânta Liturghie se oficiază de la ora 7:30, vineri de la ora 10:00 şi duminică de la ora 9:30, urmată de sfinţirea clopotului şi a lumânărarului. Vineri, de la ora 17:00, va fi oficiată slujba Sfântului Maslu, cu 7 preoţi, iar sâmbătă de la ora 17:00 Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Icoana Maicii Domnului a fost dusă în pelerinaj, de-a lungul anilor, pentru credincioşii din Bergen – Norvegia, Cluj-Napoca, la Muzeul Unirii din Alba Iulia, la Turda, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare şi în alte locuri din ţară. Acum toţi credincioşii i se pot închina şi i se pot ruga la biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Baia Mare, str. Păşunii nr. 1A, de joi seara până duminică după Sfânta Liturghie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345