Harvard şi Stanford, cele mai bune universităţi din lume potrivit topului academic de la Shanghai

Scris de Vasile Andreica, 16 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Universitatea Harvard

Universitatea Harvard

Harvard este cea mai bună universitate din lume, potrivit topului de anul acesta realizat de universitatea Jiaotong din Shanghai, unul din clasamentele academice cele mai recunoscute la nivel mondial şi care plasează universitatea Stanford pe locul al doilea, relatează marţi EFE.

Prestigiosul centru de învăţâmânt american ocupă primul loc în Topul Academic 2017 al Universităţilor Mondiale (ARWU), un clasament realizat din 2003 şi care evaluează primele 500 de universităţi cele mai bune din lume şi elaborat de facultatea de comunicaţii Jiaotong.

Universitatea americană Stanford ocupă ca întotdeauna locul doi pe listă, în timp ce Cambridge obţine locul trei, depăşind Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi Berkeley, clasate anul acesta pe locul patru şi respectiv cinci.

În topul primelor 100 de universităţi din lume, 48 sunt din SUA, 57 din China, iar 38 din Marea Britanie.

Clasamentul are în vedere parametri precum calitatea sau numărul de publicaţii în reviste internaţionale prestigioase. Sunt luate de asemenea în calcul numărul de premii Nobel atribuite foştilor elevi sau cercetătorilor, numărul de medalii Fields (echivalentul Nobelului în Matematici) precum şi numărul de articole publicate în revistele Nature şi Science.

La actuala ediţie, Universitatea Washington din Saint Louis (SUA) a intrat în top 20, pentru prima dată, în timp ce ETH Zurich din Elveţia rămâne universitatea cel mai bine clasată din Europa, ocupând locul 19.

Este urmată pe Bătrânul Continent de Universitatea din Copenhaga (locul 30), din Danemarca, şi de Universitatea Pierre şi Marie Curie (locul 40), din Franţa.

Universitatea din Tokyo (24) ocupă cel mai bun loc pentru o universitate din Asia, în timp ce Universitatea din Melbourne (39) se clasează cel mai bine printre centrele de învăţâmânt superior din Oceania.

Abonează-te acum Online!
  1. IOANA a spus: 17 august 2017, ora 20:08

    Poate sa fie cele mai bune universităţi din lume…..dar tot nu poate sa cumpere diplome ca la Vasile Goldis .
    ATAT!!!!!! DECI CIOCUL MIC!!!!!!

  2. simona a spus: 16 august 2017, ora 16:42

    Poate in viitorii 500 de ani vor aparea si universitati din Romania pe aceasta lista,cand se mai pune la punct si invatamantul romanesc distrus de fiecare ministru care a trecut pe la minister.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517