Halep, principala favorită la Roma şi Roland Garros

Scris de Constantin Demian, 10 septembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Simona Halep va fi principala favorită la cele mai importante turnee de zgură din această toamnă, cel Premier 5 de la Roma, disputat în perioada 14 – 21 septembrie precum şi la Roland Garros, turneu de Grand Slam care va avea loc la Paris în intervalul 27 septembrie – 10 octombrie.

Desemnarea Simonei ca principală favorită vine în contextul în care australianca Asleigh Barty, numărul 1 în tenisul mondial feminin a luat decizia de a nu participa la turneele din Europa. “A fost o decizie foarte greu de luat, dar, din păcate, nu voi juca în Europa în acest an. Ediţia de anul trecut a Roland Garros a reprezentat cea mai specială competiţie la care am luat parte, aşa că nu a fost deloc uşor să iau decizia de a mă retrage anul acesta. Sunt două motive principale care stau în spatele deciziei mele. În primul rând, riscul la care m-aş expune din cauza pandemiei şi pregătirea fizică care nu este tocmai optimă”, spune Ashleigh Barty pe reţelele sociale. Pe lângă Barty o altă mare tenismenă a lumii, Serena Williams a transmis că ia în calcul să nu joace în Capitala Franţei, temându-se pentru propria sănătate.

“Am probleme grave de sănătate, care mă fac să încerc să stau departe de locurile publice. Am ajuns la spital de mai multe ori în condiţii grave. Voi lua cea mai bună decizie pentru sănătatea mea” a spus fosta lideră în clasamentul WTA.

De precizat că atât Barty cât şi Halep nu au luat startul la US Open tocmai pentru a se proteja de o posibilă infectare cu CORONAVIRUS.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517