Gyenes, primit cu aplauze de colegii de la Autonet

Scris de Ionuţ Blăjean, 18 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sătmăreanul a revenit acasă după al 12-lea Dakar

Emanuel Gyenes a revenit la Satu Mare după al 12-lea său Raliu Dakar, care s-a desfăşurat tot în Arabia Saudită. Şi, aşa cum o cere tradiţia, acesta a fost primit cum se cuvine de colegii de la Autonet.

Marţi, 18 ianuarie, la ora 11:00, legenda Dakarului din România a ajuns la sediul firmei sătmărene. Afară, în aer liber, Gyenes a fost întâmpinat de zeci de colegi, cei care l-au aplaudat pentru faptul că a terminat pentru a zecea oară cel mai dur raliu din lume.

La intrarea în sediul Autonet s-a amplasat o poartă de Dakar, iar la sosirea lui Mani Gyenes, un fum portocaliu, care ne-a dus cu gândul la nisip, i-a indus pe cei prezenţi într-o atmosferă specifică, demnă de raliu. În peisaj au apărut mai confetii, şampanie şi multă voie bună. Mani Gyenes le-a povestit colegilor prin ce a trecut în Arabia Saudită, menţionând şi faptul că s-a bucurat foarte mult în ziua de odihnă când a fost vizitat de mai mulţi colegi de la Autonet.

Pentru el urmează o pauză de câteva săptămâni, iar la începutul lunii februarie va merge în Franţa după motocicletă. El a precizat că urmează să se programeze pentru o operaţie prin care îşi va scoate tija din picior, după accidentarea suferită în urmă cu mai mult timp. În continuare ne-a spus că va lupta să-şi păstreze titlul în Campionatul Naţional de enduro din Ungaria şi speră să dea şi într-un campionat din România. Dar asta depinde de calendarele competiţiilor. În rest, vrea să meargă la Red Bull Romaniacs, dar şi la International Six Days of Enduro, actuala ediţie fiind programată să se dispute în Franţa.

Amintim că cea de a 44-a ediţie a Raliului a fost presărată cu numeroase provocări tehnice şi mecanice pentru Mani Gyenes, însă riderul sătmărean a dat dovadă de perseverenţă şi spirit de luptător, reuşind să treacă peste toate obstacolele şi să ajungă la linia de sosire a Dakar 2022. Mani a participat în clasa Original by Motul şi a fost sprijinit de familie, prieteni şi sponsorii Autonet Import, Varta şi Ministerul Sportului.

După peste 7.000 de kilometri, în care s-a oprit de mai multe ori decât în toate ediţiile precedente, Mani Gyenes a ajuns cu bine la finişul din Jeddah, al zecelea din cariera sa. Performanţa din acest an: locul 5 la categoria Original by Motul şi 40 la General Moto. Aventura lui a început în 2007 când, la 22 de ani, a concurat în ceea ce avea să fie ultima ediţie africană a raliului. Cea mai bună clasare a lui Mani la general a fost în 2016, când a terminat pe locul 14.

După revederea cu colegii, Mani Gyenes a susţinut o conferinţă de presă în care ne-a povestit, cu detalii, prin ce a trecut la al 10-lea Dakar.

Întreaga înregistrare o vom prezenta la emisiunea Panoramic Sportiv din 24 ianuarie, de la ora 19:30, pe Informaţia TV, www.informatiatv.ro/live şi pe pagina de facebook Informaţia Zilei.

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 19 ianuarie 2022, ora 10:31

    A avut si ghinion anul acesta dar este un sportiv de toata isprava!

  2. Prof.Ioan Sabau a spus: 19 ianuarie 2022, ora 08:53

    Acest sportiv merita chiar felicitarile noastre si mult succes fara accidente pe mai departe !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517