Image 1
Image 2

Guvernul ungar extinde starea de urgenţă. Croaţia şi-a plasat armata în stare de alertă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Guvernul de la Budapesta a extins, joi seară, starea de urgenţă în alte două comitate, pe fondul intensificării crizei imigranţilor, informează MTI.

UPDATE: Liderii croaţi au plasat armata în stare de alertă, după haosul de joi de la frontiera cu Serbia, pe unde mii de solicitanţi de azil au intrat în ţară, reatează Associated Press în pagina electronică.
Guvernul de dreapta condus de premierul Viktor Orban a decretat joi seară starea de urgenţă în comitatele Baranya şi Somogy, situate la frontiera cu Croaţia, conform ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Marţi, Guvernul a decretat starea de urgenţă în comitatele Bacs-Kiskun şi Csongrad, situate la frontiera cu Serbia, relatează Mediafax.

Aproximativ 200 de imigranţi extracomunitari au fost arestaţi, joi, de poliţia ungară, după ce au pătruns pe teritoriul Ungariei venind din Croaţia. Imigranţii au pătruns în comitatul ungar Baranya, fiind întâmpinaţi de poliţia ungară.
Ungaria a înăsprit din 15 septembrie legislaţia pentru combaterea imigraţiei. În contextul stării de urgenţă, militarii pot ajuta poliţia în operaţiuni de patrulare, imigranţii pot fi arestaţi iar punctele vamale pot fi închise temporar.
Circa 200 de imigranţi, arestaţi în Ungaria după ce au pătruns din Croaţia
Aproximativ 200 de imigranţi extracomunitari au fost arestaţi, joi, de poliţia ungară, după ce au pătruns pe teritoriul Ungariei venind din Croaţia, relatează MTI.
Cei aproximativ 200 de imigranţi au pătruns din Croaţia în comitatul ungar Baranya, fiind întâmpinaţi de poliţia ungară.

Cei 200 de imigranţi au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv pentru pătrundere ilegală pe teritoriul Ungariei.

Potrivit postului M1, un tren în care sunt circa 900 de imigranţi extracomunitari se îndreaptă spre oraşul croat Beli Manastir, situat la frontiera cu Ungaria.
Croaţia închide şapte din cele opt puncte de trece a frontierei cu Serbia

 

Croaţia a închis joi “până la noi ordine” şapte din cele opt puncte de trece a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a migranţilor din Orientul Mijlociu aflaţi pe teritoriul ţării vecine, a informat Ministerul de Interne de la Zagreb, potrivit AFP.

“Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina şi Erdut”, a declarat ministerul într-un comunicat. Peste 11.000 de migranţi au trecut în ultimele două zile graniţa croată venind din Serbia, a precizat documentul amintit.
Slovenia reintroduce controalele la graniţa cu Ungaria

 

Slovenia reintroduce temporar controalele la graniţa cu Ungaria începând de joi, a anunţat Comisia Europeană, potrivit căreia decizia pare să corespundă regulilor ce guvernează spaţiul Schengen, relatează DPA.
‘Reintroducerea temporară a controalelor la graniţă între statele membre este o posibilitate excepţională prevăzută în mod explicit şi reglementată de Codul Frontierelor Schengen în cazul unei ameninţări grave a ordinii publice sau a securităţii interne’, a menţionat Comisia Europeană.

Controalele la graniţa slovenă vor fi efectuate pentru o perioadă de 10 zile, potrivit executivului UE. Slovenia este a treia ţară din UE, după Germania şi Austria, care reintroduce oficial controalele la graniţă în contextul crizei migraţiei din Europa.
Sute de imigranţi blocaţi la frontiera Turciei cu Grecia au intrat în greva foamei
Sute de imigranţi, în principal sirieni, blocaţi la frontiera dintre Turcia şi Grecia au intrat în greva foamei, refuzând alimentele furnizate de organizaţii umanitare, afirmă surse citate de site-ul Today’s Zaman.
Imigranţii blocaţi în provincia Edirne, în apropierea frontierei Turciei cu Grecia, au decis să intre în greva foamei până când li se va permite plecarea într-un stat al Uniunii Europene.

Potrivit autorităţilor turce, cei aproximativ 1.700 de imigranţi au la dispoziţie trei zile pentru a renunţa la proteste şi a părăsi zona.

Refugiaţii speră că li se va permite intrarea pe cale terestră în Grecia sau în Bulgaria, pentru a evita periculoasele deplasări pe mare.
“Nu plecăm înapoi. Fie murim aici, fie intrăm în Grecia”, a declarat un refugiat, Ahmed El Latif.

Deşi guvernatorul provinciei Edirne, Dursun Ali Şahin, le-a cerut imigranţilor să părăsească zona în trei zile, Muhammed Murtaza Yetiş, consilier al premierului Ahmet Davutoğlu, a declarat că refugiaţii pot rămâne pe termen nelimitat.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Manifestația fermierilor la Varșovia: Nemulțumirile agricultorilor Polonezi

PROTESTE 2024

Protestele fermierilor Polonezi din Varșovia

Fermierii din Polonia protestează de luni de zile. Inițial a fost împotriva importurilor agricole scutite de taxe vamale și presupus „necontrolate” din Ucraina , iar în ultimele săptămâni, de asemenea, împotriva „Green Deal” al Uniunii Europene.