Guvernul schimbă regulile ca să scape de blocajul din ministere | Informaţia Zilei

Guvernul schimbă regulile ca să scape de blocajul din ministere

Scris de Vasile Andreica, 12 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Baru, a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată o ordonanţă pentru modificarea Codului Administrativ, în sensul în care secretarul general al ministerului dobândeşte atribuţia de ordonator principal de credite, în lipsa ministrului. Barbu a precizat că, astfel, s-a rezolvat problema existentă la mai multe ministere care, în lipsa unor miniştri, nu au putut achita salarii sau efectua plăţi către furnizori.

”În şedinţa de astăzi a fost adoptată, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Codului Administrativ. Astfel, prin această modificare se consolidează atribuţiile secretarilor generali din ministere pentru evitarea unor disfuncţionalităţi majore în adminsitraţia publică”, a declarat Nelu Barbu. Acesta a precizat că decizia a fost necesară ”având în vedere că practica recentă a generat un blocaj în funcţionarea unor ministere şi implicit a Guvernului prin nefinalizarea procedurii de constatare a vacanţei funcţiei de ministru şi numirea unui nou ministru”.

”Acest fapt generează unele urmări cu impact negativ: neachitarea drepturilor salariale, nerespectarea obligaţiilor financiare prevăzute în contracte, inclusiv neplata facturilor, nerealizarea rambursărilor şi a plăţilor proiectelor cu finanţare europeană”, a mai afirmat Nelu Barbu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517