26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Guvernul PSD va ceda în faţa protestelor de stradă?

Scris de I. Z., 26 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ministrul Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader

Mii de persoane au scandat duminică seara în Bucureşti, având loc proteste şi în marile oraşe ale ţării, împotriva ultimelor OUG care modifică legile justiţiei, apărute recent în Monitorul Oficial.

Viorica Dăncilă, într-o încercare de a apalana nemulţumirile protestatarilor, a anunţat duminică la prânz că invită părţile implicate la discuţii în cursul zilei de luni.

Tudorel Toader: Prevederea din OUG 7 care le-ar fi permis şi judecătorilor să fie numiţi la conducerea parchetelor va fi abrogată

Prevederea din Ordonanţa de Urgenţă 7 care le-ar fi permis şi judecătorilor să fie numiţi la conducerea parchetelor va fi abrogată, a anunţat luni ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Este singura modificare din controversata Ordonanţă de modificare a legilor justiţiei la care Guvernul renunţă.

Au rămas astfel în vigoare celelalte prevederi controversate, precum scoaterea Secţiei de anchetare a magistraţilor din subordinea procurorului general sau delegarea procurorilor în funcţii de conducere.

Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, la finalul întâlnirii de două ore de la Guvern la care au luat parte premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele CSM, Lia Savonea, dar şi reprezentanţii Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Asociaţiei Magistraţilor, Asociaţiei Procurorilor, Inspecţiei Judiciare şi ai Secţiei de anchetare a magistraţilor.

„Dată fiind această preocupare exprimată în principal de procurori, care au fost nedumeriţi la perspectiva de a le fi şefi un judecător, ca să curmăm această preocupare, am propus şi am convenit să abrogăm complet articolul 54. Înseamnă că se revine la regulile anterioare”, a declarat Toader.

Se abrogă, implicit, şi prevederea care muta competenţa pentru numirea procurorilor de rang înalt de la Secţia de procurori la plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, pentru conducerea parchetelor vor putea candida doar procurori, iar aceştia vor fi evaluaţi la Ministerul Justiţiei, vor primi aviz consultativ de la Secţia de procurori a CSM, după care ministrul va înainta propunerea către şeful statului.

Toader a spus că urmează să fie redactat draftul Ordonanţei de Urgenţă pentru abrogarea articolului menţionat, iar vineri acesta va fi trimis Consiliului Superior al Magistraturii, astfel încât să intre în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Peste 10.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei

Vă reamintim că peste 10.000 de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. În zonă s-a aflat şi un dispozitiv de jandarmi, care au pus garduri în piaţă. Manifestanţii au scandat „Hoţii!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”.

Mii de oameni au protestat şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov. Jandarmeria Capitalei a precizat că pentru organizarea manifestaţiei nu au fost respectate reglementările legale în vigoare.

Credeţi că Guvernul PSD va ceda în faţa protestelor de stradă împotriva ultimelor OUG care modifică legile justiţiei?
Da;
Nu.
Vezi Rezultate
Abonează-te acum Online!
  1. mutu2 a spus: 27 februarie 2019, ora 15:47

    Decât să cedeze mai bine şi-ar mânca şi rahatul

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.