09.04.2020a 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.30 Concurs d epescuit la Turulung 04.40 Festival de teatru 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Creşterea oilor şi urgenţele sezonului 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 09.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 10.50 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Fotbalul este suspendat în această perioadă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ionuţ Oneţ, Ciprian Costea, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Acord politic între lideii partidelor parlamentare. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.50 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Dăruieşte şi primeşti. 16.20 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Unicitatea sărbătorii Floriilor. 17.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Guvernul propus de Cioloş întruneşte cererile societăţii civile?

Scris de I. Z., 15 noiembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

dacian-ciolosPremierul desemnat, Dacian Cioloş, a spus, la prezentarea componenţei Guvernului pe care îl propune, că a urmărit să aleagă oameni cu competenţe şi experienţă, cu viziune şi idei, arătând că o treime dintre persoanele propuse ca miniştri sunt femei.

Componenţa noului guvern:

Dacian Cioloş – prim-ministru

 

Ministrul Economiei: Costin Grigore Borc, vicepremier

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice: Vasile Dâncu, vicepremier

Ministerul Afacerilor Externe: Lazăr Comănescu

Ministerul Apărării: Mihnea Motoc

Ministerul Afacerilor Interne: Petre Tobă

Ministerul Finanţelor: Anca Paliu Dragu

Ministerul Justiţiei: Cristina Guseth

Ministerul Transporturilor – Marian Costescu

Ministerul Educaţiei: Adrian Curaj

Ministerul Muncii: Claudia Ana Moarcăş

Ministerul Sănătăţii: Andrei Baciu

Ministerul Agriculturii: Achim Irimescu

Ministerul Energiei: Victor Vlad Grigorescu

Ministerul Fondurilor Europene: Aura Carmen Răducu

Ministerul Mediului: Cristiana Paşca Palmer

Ministerul Comunicaţiilor: Marius Raul Bostan

Ministerul Culturii – Vlad Alexandrescu

Ministerul Tineretului şi Sportului: Elisabeta Lipă

Ministru delegat pentru Consultări Publice Dialog Social – Violeta Alexandru

Şeful Cancelariei Guvernului – Ioan Dragoş Tudorache

Ministru delegat pentru românii de pretutindeni – Dan Stoenescu

Ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul – Ciprian Bucur

 

 

Premierul desemnat Dacian Cioloş ar urma să prezinte sâmbătă lista miniştrilor din Cabinetul său, au declarat surse politice, potrivit cărora audierile în comisiile parlamentare ar putea să aibă loc luni, iar marţi să fie votul de învestitură în plenul reunit.

Până să ajungă în Parlament, Dacian Cioloş îşi negociază susţinerea cu partidele politice şi au apărut primele nume propuse să facă parte din noul cabinet.

Variante de miniştri

– Bogdan Aurescu, Afaceri Externe

– Marius Nica, Fonduri Europene

– Sorin Cîmpeanu, Educaţie

– Mihail Dumitru, Agricultură – min. al Agriculturii decembrie 2009 – septembrie 2010, feb. 2014 dir. adj. DG AGRI (Comisia Europeană)

– Mihnea Motoc, Apărare – ambasador în UK, fost reprezentant permanent al României la UE, ONU> n-a mai fost numit ministru de Externe (incompatibilitate cu funcţia soţiei, judecător CEDO)

– Dan Dungaciu, Interne – sociolog, director Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (Academie), fost secretar de stat MAE

– Daniela Gheorghe, Finanţe – conduce Direcţia Resurse a Direcţiei Generale a Bugetului (Comisia Europeană)

– Tudor Constantinescu, Economie şi Energie – Principal Advisor, DG Energy, Comisia Europeană

– Laura Ştefan, Justiţie – apropiată a Monicăi Macovei (director în Min. Justiţiei 2005-2007), coordonator la Expert Forum

– Sorin Moisa, Transporturi – europarlamentar PSD-UNPR-PC, a lucrat la Comisia Europeană

– Sorin Paveliu, Sănătate – medic, fost deputat PDL (2004-2008)

Doi miniştri din Guvernul Ponta în noul Cabinet

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ar putea să îşi păstreze portofoliile în Guvernul pe care îl pregăteşte premierul desemnat, Dacian Cioloş, fiind posibil ca Sorin Cîmpeanu să fie şi vicepremier, au declarat surse politice.

Dacian Cioloş a discutat miercuri cu ALDE pentru a obţine susţinerea grupului în Parlament, în condiţiile în care premierul desemnat ar fi de acord să îl păstreze în Cabinetul său pe actualul prim-ministru interimar, Sorin Cîmpeanu. Acesta ar urma să îşi păstreze portofoliul de la Ministerul Educaţiei. Decizia ar fi susţinută şi de la Palatul Cotroceni, au mai declarat sursele citate.

O altă propunere este ca ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să îşi continue şi el mandatul. Aurescu a fost susţinut în Cabinetul Ponta de către PSD, însă rămânerea acestuia în Executiv nu ar fi o solicitare a social-democraţilor, ci o dorinţă a premierului desemnat, Dacian Cioloş.

Fost ministru CDR la Interne

Fostul ministru al Internelor Constantin Dudu Ionescu, în prezent consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, este o variantă luată în calcul pentru portofoliul de la Interne.

Potrivit unor surse politice, Dacian Cioloş refuză numirea unui ministru susţinut politic de vreun partid pentru postul de la Ministerul de Interne, având în vedere importanţa lui în organizarea alegerilor locale şi parlamentare din 2016.

Cu toate acestea, conform unor surse oficiale, un nume luat în calcul este cel al fostului ministru al Internelor din guvernarea CDR, Constantin Dudu Ionescu.

PSD forţează intrarea lui Dâncu în guvern

Pe de altă parte, PSD ia în calcul posibilitatea ca un ministru susţinut de social-democraţi să facă parte din Guvern, în schimbul sprijinului PSD. Numele vehiculat în acest moment este cel al sociologului Vasile Dâncu, variantă discutată în partid anterior pentru postul de prim-ministru. PSD nu a avansat un portofoliu pentru Vasile Dâncu, iar această variantă va fi luată în discuţie doar în cazul în care PSD decide să acorde sprijin pentru Dacian Cioloş, cel puţin la votul de învestitură, lucru care încă nu a fost hotărât.

Guvernul propus de Cioloş întruneşte cererile societăţii civile?

Abonează-te acum Online!
 1. Satmarean din Germania a spus: 15 noiembrie 2015, ora 14:35

  EI, cati din lista voastra se afla in adevarata lista propusa de Ciolos??? NU MAI MASLUITI SONDAJE SI NU MAI MA NI PU LA TI!

 2. Satmarean din Germania a spus: 15 noiembrie 2015, ora 14:35

  EI, cati din lista voastra se afla in adevarata lista propusa de Ciolos??? NU MAI MASLUITI SONDAJE SI NU MAI MANIPULATI!

 3. dxd a spus: 15 noiembrie 2015, ora 09:37

  Guvernul propus de Cioloş întruneşte cererile societăţii civile?
  Doar daca isi da demisia Govor, Stef si Coica, pentru a inchide cercul mafiotilor

 4. nicu a spus: 14 noiembrie 2015, ora 10:10

  Nici CIOLOS nici restul de technograti nu au competenta de a face parte din acest guvern care este numit GUVERNUL MEU cum nare nici patronul acestei guverv competenta de a conduce rominia.

 5. Interesant a spus: 12 noiembrie 2015, ora 17:35

  Inca nici macar nu a propus un govern in mod oficial, dar voi deja ati si bagat un sondaj pe care fiecare il masluieste cum vrea.

 6. ralu a spus: 12 noiembrie 2015, ora 15:28

  Mihnea Motoc nu este sotul judecatoarei Motoc pupila lui Basescu? ati uitat? da din amnezic popor fac parte. Sorin Paveliu oare i-a iesit ,,nasu din suflet”?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.