Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 02.30 Stand Up 03.45 Expoziţie de cai 04.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Argus. 05.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Cum se manifestă furia la tineri. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Gheorghe Ciocan. Titlul emisiunii: Insalaţii moderne de distribuţie borhot de fructe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 La psiholog,cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Relaţia mamă-fiică. 10.15 Religie, cu Eva Laczko , invitaţi: Laurenţiu Costin, Cristian Peteri. Titlul emisiunii: Postul mare: abnegaţie sau bucuria sufletului? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 14.40 Teleshopping 15.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Sămătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Sălăgeanu .Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă. 17.00 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

Guvernul paralel

Scris de Dumitru Păcuraru, 08 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacă admitem că există o putere paralelă va trebui să acceptăm şi că există un guvern paralel. Sau un centru de putere care ia decizii peste capul executivului. O vorbă zice că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Cam aşa ar putea fi sintetizată revoluţia fiscală despre care se zice că va fi adoptată în şedinţa de guvern de azi.

Guvernul a ajuns la concluzia că trecerea obligaţiilor fiscale de la angajator la angajat nu are nicio influenţă nici într-o parte, nici în alta. Obligaţiile vor fi plătite tot de angajator. Atunci de ce se schimbă?

Trebuie să fie pe undeva o şemecherie. Rămâne să fie descoperită de sindicate şi de asociaţiile patronale.

Până atunci încep să apară protestele. Este o măsură nepopulară. Supără pe toată lumea. Ba chiar şi Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat mirat că o măsură atât de importantă este luată de pe o zi pe alta.

Creierul, Leninul acestei revoluţii, este Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a devenit persoana providenţială despre care se tot spera că odată şi odată trebuie să apară. Este adevărat că pentru mass media nu a făcut nimic de când s-a instalat la guvernare, dar asta nu înseamnă că omul, partidele care revoluţionează societatea românească nu trebuie aplaudate.

Revoluţiile, după cum se ştie, aduc o lume mai bună. Driblările PSD cu legile, modificările fiscale, juridice, şi câte şi mai câte a făcut sau are de gând să facă PSD şi ALDE nu pot rămâne fără consecinţe majore. În bine sau în rău.

După cum se pronunţă specialiştii, sindicatele, patronatele, simplii cetăţeni, măsurile luate în ultimul an nu ţin seama de legile economiei. Sunt cele mai de stânga măsuri luate din 1989 încoace. PSD a descoperit secretul câştigării alegerilor< salarii mai mari pentru bugetari şi pensii mai mari decât poate susţine numărul de salariaţi.

În rest, PSD rămâne partidul cel mai mare. Fiind cel mai mare are în spate şi cea mai mare clientelă politică. Adică are numărul cel mai mare de funcţionari, cele mai multe funcţii de conducere, şi, în ultima vreme, şi cel mai bine plătiţi.

PSD nu are concurent pe scena politică. Stă în continuare cel mai bine în sondaje. Prin urmare, majoritatea votanţilor aprobă politicile PSD. Este adevărat că la întrebarea referitoare la direcţia spre care se îndreaptă ţara este bună sau greşită, majoritatea sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. O ruptură logică.

Avântul PSD nu poate fi oprit sau încetinit decât din interior. Adică tot de PSD. Premierul Tudose nu este de acord cu preşedintele Dragnea. Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, se opune public “revoluţiei” fiscale. Primarii în general sunt îngrijoraţi din cauza banilor pe care se tem că nu-i vor mai avea pentru a plăti salariile majorate fără să se ţină seama de veniturile reale ale localităţilor pe care le gospodăresc.

Orice revoluţie este dătătoare de speranţe, are susţinători înfocaţi. Revoluţia în cauză este primită cu jale. În niciun caz nu se bucură primarii. :i-au făcut deja socoteala că vor primi mai puţini bani de la firmele din localitatea lor.

  În avantajul cui se fac modificările fiscale? Acest lucru încă nu este foarte clar. Singurul lucru cert este că se vor aduna mai mulţi bani la buget. Unde se duc aceşti bani? În acest moment în niciun caz spre investiţii. Iar dacă statul nu face investiţii, de unde să apară banii pentru realimentarea  bugetului? Ca în orice revoluţie, ceva nu se leagă. Guvernul pare să fie paralel cu realitatea.

Abonează-te acum Online!