Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

Guvernul paralel

Scris de Dumitru Păcuraru, 08 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacă admitem că există o putere paralelă va trebui să acceptăm şi că există un guvern paralel. Sau un centru de putere care ia decizii peste capul executivului. O vorbă zice că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Cam aşa ar putea fi sintetizată revoluţia fiscală despre care se zice că va fi adoptată în şedinţa de guvern de azi.

Guvernul a ajuns la concluzia că trecerea obligaţiilor fiscale de la angajator la angajat nu are nicio influenţă nici într-o parte, nici în alta. Obligaţiile vor fi plătite tot de angajator. Atunci de ce se schimbă?

Trebuie să fie pe undeva o şemecherie. Rămâne să fie descoperită de sindicate şi de asociaţiile patronale.

Până atunci încep să apară protestele. Este o măsură nepopulară. Supără pe toată lumea. Ba chiar şi Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat mirat că o măsură atât de importantă este luată de pe o zi pe alta.

Creierul, Leninul acestei revoluţii, este Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a devenit persoana providenţială despre care se tot spera că odată şi odată trebuie să apară. Este adevărat că pentru mass media nu a făcut nimic de când s-a instalat la guvernare, dar asta nu înseamnă că omul, partidele care revoluţionează societatea românească nu trebuie aplaudate.

Revoluţiile, după cum se ştie, aduc o lume mai bună. Driblările PSD cu legile, modificările fiscale, juridice, şi câte şi mai câte a făcut sau are de gând să facă PSD şi ALDE nu pot rămâne fără consecinţe majore. În bine sau în rău.

După cum se pronunţă specialiştii, sindicatele, patronatele, simplii cetăţeni, măsurile luate în ultimul an nu ţin seama de legile economiei. Sunt cele mai de stânga măsuri luate din 1989 încoace. PSD a descoperit secretul câştigării alegerilor< salarii mai mari pentru bugetari şi pensii mai mari decât poate susţine numărul de salariaţi.

În rest, PSD rămâne partidul cel mai mare. Fiind cel mai mare are în spate şi cea mai mare clientelă politică. Adică are numărul cel mai mare de funcţionari, cele mai multe funcţii de conducere, şi, în ultima vreme, şi cel mai bine plătiţi.

PSD nu are concurent pe scena politică. Stă în continuare cel mai bine în sondaje. Prin urmare, majoritatea votanţilor aprobă politicile PSD. Este adevărat că la întrebarea referitoare la direcţia spre care se îndreaptă ţara este bună sau greşită, majoritatea sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. O ruptură logică.

Avântul PSD nu poate fi oprit sau încetinit decât din interior. Adică tot de PSD. Premierul Tudose nu este de acord cu preşedintele Dragnea. Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, se opune public “revoluţiei” fiscale. Primarii în general sunt îngrijoraţi din cauza banilor pe care se tem că nu-i vor mai avea pentru a plăti salariile majorate fără să se ţină seama de veniturile reale ale localităţilor pe care le gospodăresc.

Orice revoluţie este dătătoare de speranţe, are susţinători înfocaţi. Revoluţia în cauză este primită cu jale. În niciun caz nu se bucură primarii. :i-au făcut deja socoteala că vor primi mai puţini bani de la firmele din localitatea lor.

  În avantajul cui se fac modificările fiscale? Acest lucru încă nu este foarte clar. Singurul lucru cert este că se vor aduna mai mulţi bani la buget. Unde se duc aceşti bani? În acest moment în niciun caz spre investiţii. Iar dacă statul nu face investiţii, de unde să apară banii pentru realimentarea  bugetului? Ca în orice revoluţie, ceva nu se leagă. Guvernul pare să fie paralel cu realitatea.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend