Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Nicoale Dumuţa, Ioan Aniţaş, Ioan Urda, titlul emisiunii: Judeţul Satu Mare a scăpat oficial de pericolul pestei porcine africane (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Adelin Ghiarfaş, Ciprian Crăciun, titlul emisiunii: Primăria Satu Mare vrea să majoreze impozitele cu 20% (reluare) 02.25 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 03.10 Danţu la Şură din Soconzel, tradiţie şi autenticitate 03.50 Festivalul Secerişului la Moftinu Mare 04.23 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strîmb, titlul emisiunii: Modalităţi de preparare în fitoterapie 05.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Ovidiu T Pop, Aurel Pop, titlul emisiunii: Un dascăl ilustru Gheorghe Cozma 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Nicoale Dumuţa, Ioan Aniţaş, Ioan Urda, titlul emisiunii: Judeţul Satu Mare a scăpat oficial de pericolul pestei porcine africane (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 10.02 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Mark Nagy Janos, titlul emisiunii: Aria protejată râul Tur şi limitele ei 10.42Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Albu, Adelin Ghiarfaş, Ciprian Crăciun, titlul emisiunii: Primăria Satu Mare vrea să majoreze impozitele cu 20% (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 14.37 Teleshopping 14.47 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 15.46 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 17.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita 22.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Ioana Cheregi 23.30 Ştiri

Aţi donat bani pentru Cuminţenia Pământului?

Scris de Vasile Andreica, 07 septembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cumintenia Pamantului

Cuminţenia Pământului

Deputaţii din Comisia de Cultură au votat, marţi, un amendament la OUG 10/2016 potrivit căruia Guvernul va fi obligat să plătească diferenţa de bani până la 11 milioane de euro, indiferent de suma colectată pentru cumpărarea operei ”Cuminţenia Pământului”.

Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură, le-a propus colegilor săi introducerea unui amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 10/2016.

”În situaţia în care la 30 septembrie nu se strâng cei şase milioane de euro din subscripţie publică, Guvernul va mări marja de cinci milioane până la cuantumul sumei de 11 milioane ca acest bun de patrimoniu naţional să fie cumpărat. Deci Guvernul are libertatea să mărească cuantumul de cinci milioane de euro”, a declarat Ştirbu.

La rândul său, deputatul Mădălin Voicu a caracterizat campania de subscripţie drept ”aproape o bişniţăreală”, afirmând că nu este revoltat, ci doar mâhnit.

”Ca om de cultură mie mi se pare aproape o bişniţăreală, dacă vreţi să folosesc un termen pe care-l merită acest proiect în stadiul şi în felul în care el arată astăzi. Nu sunt revoltat, ci doar mâhnit pentru că se face atâta paradă, în frunte cu doamna ministru”, a spus Voicu

Liliana Mincă a propus organizarea, în colaborare cu Ministerul Economiei, a două extrageri speciale ”6 din 49” pentru strângerea celor şase milioane de euro.

La rândul său, fostul ministru al Culturii Toader Paleologu a afirmat că suma de 11 milioane de euro reprezintă ”o afacere” pentru statul român.

”Lucrarea poate fi scoasă din ţară, aşa cum nenumărate piese din tezaur sunt scoase şi participă la expoziţii în afara ţării. Proprietarul o poate da în custodia marilor muzee ale lumii, cu obligaţia să se reîntoarcă în ţară peste ani de zile. Eu de aceea am spus, 11 milioane este un preţ excelent şi noi putem după aia dacă vrem să o dăm în custodia altor muzee”, a subliniat el.

Secretarul de stat din Ministerul Culturii Oana Bogdan a spus că, de la lansarea subscripţiei, s-a dus o campanie de mediatizare în urma căreia multe companii au donat.

”Am lansat la 1 septembrie un parteneriat cu Romfilatelia, prin care am pus plicuri personalizate în toate oficiile poştale din ţară. Avem de partea noastră o serie de parteneri privaţi. (…) O companie a donat 127.000 de euro… Câteva bănci şi instituţii financiare şi non-financiare şi-au anunţat deja donaţiile”, a argumentat Bogdan, care a ţinut să mai menţioneze şi supermarketurile.

Până la data de 16 august pentru ”Cuminţenia Pământului” au fost strânşi 695.000 de euro din cele 6 milioane necesare.

Camera Deputaţilor este camera decizională pentru legea de aprobare a OUG 10/2016.

Ca urmare întrebăm cititorii:

 

Aţi donat bani pentru Cuminţenia Pământului?

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
 1. Danny B a spus: 01 noiembrie 2016, ora 09:04

  Inteebarea putea fi pusa…ati renunta la un pachet de tigari sau 3 beri pt o cauza nationala

 2. un careian a spus: 14 septembrie 2016, ora 10:29

  Un cont, ceva unde se poate dona sau numai sa comentam suntem in stare.

 3. Claudiumaxx a spus: 12 septembrie 2016, ora 20:49

  Pentru spitale aşi dona,daca ar merge sigur banii acolo.

 4. topu a spus: 12 septembrie 2016, ora 16:34

  in nici un caz

 5. marioara a spus: 10 septembrie 2016, ora 21:45

  dac-as fi pentru o zi presedinte….

 6. Driver a spus: 08 septembrie 2016, ora 15:53

  Recuperând doar o parte din banii furaţi de baronii de toate culorile politice statul ar putea cumpăra o grămadă de statui sau picturi cât să pună de o galerie de artă mai ceva ca Luvru,Ermitaj sau Prado….

 7. Babacu a spus: 08 septembrie 2016, ora 08:47

  Eu propun ca pentru atfel de actiuni Guvernul sa nu poata folosi alti bani decit banii recuperati de la mafioti.

 8. una a spus: 07 septembrie 2016, ora 22:56

  Sa-i ia de la cei care ne-u furat 10 ani de zile !!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.