Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legile Justiţiei | Informaţia Zilei

Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legile Justiţiei

Scris de I. Z., 06 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul va adopta vineri un proiect pe care îşi angajează răspunderea. Chestionat dacă săptămâna viitoare va exista o asumare a răspunderii, pe Justiţie, premierul a răspuns că „cel puţin pe Justiţie”.

„Eu am ca obiectiv ca la şedinţa (de Guvern – n.r.) de vineri să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea, să intrăm în calendarul de angajare a răspunderii. De asemenea, dacă va fi gata proiectul de lege privind plafoanele bugetare, intenţionăm să ne angajăm răspunderea pe el în cursul săptămânii viitoare, astfel încât, ulterior, să putem să venim cu legea bugetului de stat”, a spus Orban.

De asemenea, potrivit premierului Orban săptămâna viitoare va exista cel puţin o asumare de răspundere pe modificările la Legile Justiţiei.

Luni, premierul a precizat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea şi modificarea unor prevederi ale OUG 114. Potrivit lui Orban, modificările vizează prevederi din domeniul Energiei şi financiar bancare, dar nu afectează prevederile din domeniul construcţiilor.

Întrebat dacă anul viitor vor fi disponibilizaţi 60.000 de angajaţi din aparatul bugetar, Orban a precizat că „vor fi optimizări, (…) care, probabil, vor duce şi la reducerea aparatului administrativ”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517