Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

Guvernul anunţă majorări de salarii şi pensii şi reduceri de impozite

Scris de Mioara Maxim, 26 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În şedinţa de Guvern au fost anunţate o serie de măsuri importante. Printre ele se numără creşterea salariului minim pe economie la 1900 de lei dar şi implementarea unor măsuri pentru ca multinaţionalele să fie descurajate să externalizeze profiturile. De asemenea se modifică modul de impozitare pentru venituri.

 

„Impozitul pentru toate veniturile scade de la 16% la 10%, nu doar pentru veniturile din salarii, ci şi pentru veniturile din chirii, pensii, dobânzi. Avem 4.85 milioane de salariaţi care vor plăţi impozit mai mic pe salarii, sunt 10 milioane de români care au depozite bancare şi care vor plăti un impozit mai mic pe dobânzi. Sunt peste 250.000 de pensionari care au pensii mai mari de 2000 de lei şi care vor plăti un impozit mai mic pe suma care depăşeşte 2000 de lei. Sunt peste 500.000 de cetăţeni care vor plăti impozit mai mic pe activităţi independente. Toţi românii care au închiriat o locuinţa sau un teren vor plăti mai puţin,” a declarat Ionuţ Mişa, ministrul de Finanţe, citat de Mediafax.

Totodată, românii care obţin venituri din activităţi independente(notari, avocaţi, scriitori, jurnalişti etc) vor plăti contribuţii sociale raportate la salariul minim pe economie şi nu la cuantumul veniturilor.

Veşti proaste şi pentru multinaţionale. Ionuţ Mişa a anunţat implementarea directivei europeane pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaţionale. Astfel, multinaţionalele care evitau plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru.

„Se va introduce un impozit pentru sumele transferate în străinătate, vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale,” a spus Ionuţ Mişa.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu a anunţat că salariul minim pe economie va fi de 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018 şi nu de 1550 de lei, aşa cum prevedea programul de guvernare.

„Vă propunem astăzi o hotărâre de guvern într-o primă citire prin care salariul minim brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă salariului prevăzut în programul de guvernare, care era de 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018, în condiţiile în care, la vremea respectivă, nu fusese luată în calcul întoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la începutul şedinţei de la Palatul Victoria.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.