08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Guvernul anulează procedurile de contractare a unor autostrăzi

Scris de I. Z., 17 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În şedinţa de joi, Guvernul a dezbătut în prima lectură proiectul de ordonanţă care vizează anularea procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a precizat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Asta după ce în şedinţa de ieri Dancă a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect privind „anularea procedurilor de contractare a investiţiilor prin parteneriat public privat iniţiate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză”, şi anume autostrada Comarnic – Braşov şi autostrada Târgu Mureş – Iaşi. El a precizat că schimbarea vizează dispariţia unei „inginerii de tip Vîlcov”.

Un alt proiect de act normativ adoptat în şedinţa de Guvern este o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei.

Proiectul privind anularea procedurii de contractare pentru autostrăzilor Comarnic – Braşov şi Târgu Mureş – Iaşi a fost dezbătut ieri, în prima lectură.

„A fost dezbătută în primă lectură o ordonanţă simplă a Guvernului, în baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind parteneriatul public-privat. În acest sens, vor fi, practic, modificate atribuţiile şi funcţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în ceea ce priveşte procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public-privat, în sensul în care procedurile aflate în derulare la nivelul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză se anulează”, a declarat Ionel Dancă la finalul şedinţei de guvern.

Acesta a explicat că este vorba despre două proceduri aflate în acest moment în desfăşurare: procedura pentru autostrada Comarnic – Braşov şi cea pentru autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi – Ungheni.

„Ambele propuse în mod absolut fantasmagoric de către fostul Guvern a fi realizate în parteneriat public-privat de către o instituţie fără competenţe, fără expertiză în domeniu, respectiv Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Proiectele vor fi preluate la nivelul ministerelor de resort şi vor fi în acest sens analizate pentru identificarea de soluţii realizabile, realiste, de finanţare în perioada următoare”, a mai adăugat Dancă.

În şedinţa de ieri, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care le dă dreptul femeilor angajate în învăţământ să poată opta să rămână în activitate până la vârsta de 65 de ani.

„Un alt proiect de act normativ adoptat astăzi în şedinţa de Guvern este o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei în vederea armonizării acestei legi cu Codul muncii şi pentru implementarea unei decizii a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituţiile de învăţământ. A fost o lacună a legislaţiei trecute în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opţional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, de la 63 la 65 de ani, aşa cum este permis în Codul muncii şi pentru celelalte categorii de profesii”, a informat Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 17 ianuarie 2020, ora 11:51

    Dar cu eliminarea pensiilor speciale si reducerea salariilor nesimtite si extranesimtite conform promisiunilor cum ramane ?….Ati pus batista pe tambal,…, nu ?. Bateti in retragere….Pt. crestere alocatiilor pt. copii nu sunt bani ca le-ati dat serviciilor SRI, SIE, SPP si presedintelui vostru.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.