Guvernul a lansat campania de împădurire

Scris de I. Z., 25 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, premierul Nicolae Ciucă a declarat suprafeţele împădurite din România reprezintă doar 29% în timp ce, în Europa, suprafaţa totală acoperită de păduri este de aproximativ 39%.

  ”Este o zi foarte importantă pentru demersurile întreprinse la nivelul guvernului, în ceea ce priveşte demararea celei mai ample campanii de împădurire, pe suprafaţa totală de aproximativ 56.700 de hectare, până în 2026. Discutăm de o campanie care este finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Sunt cifre pe care, de multe ori, poate le uităm, dar este relevant să menţionăm faptul că, în România, suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 29% din suprafaţa teritoriului, în timp ce, în Europa, suprafaţa totală acoperită de păduri este de aproximativ 39%. Deci vorbim de o medie de 39%. Ca atare, avem datoria ca, aşa cum ne-am angajat, să folosim toate resursele pe care le avem la dispoziţie, resursele financiare şi, în mod deosebit, resursele umane, pentru că aici este şi o chestiune de voinţă şi este o chestiune, de asemenea, de responsabilitate pentru generaţiile viitoare în ceea ce priveşte protejarea mediului şi protejarea biodiversităţii. Pentru aceasta avem în Planul de Redresare şi Rezilienţă, dacă nu mă înşel, domnule ministru, aproximativ 1,1 miliarde de euro. Toţi aceşti bani trebuie folosiţi cu iscusinţă, astfel încât să lăsăm generaţiilor viitoare un mediu mai curat. Sigur, această campanie de împădurire vine şi completează celelalte măsuri care sunt destinate protejării mediului. Vorbim de măsurile care sunt stabilite prin Fondul local şi Valul Renovării, două programe prin care ne asigurăm că folosim eficient tot ceea ce înseamnă mijloacele puse la dispoziţie, pentru eficienţa energetică, pentru transportul electric, pentru surse de energie regenerabilă. Iată, toate aceste măsuri tehnice cu cele destinate nemijlocit implicării omului în protejarea naturii sunt obiective ale Guvernului României pentru perioada următoare şi, încă o dată subliniez, este o responsabilitate a noastră pentru generaţiile viitoare. (…)  Cred că este un moment prin care lansăm un program care vizează viitorul protejării mediului natural din ţara noastră, un program care oferă speranţă pentru generaţiile viitoare că vor trăi într-un mediu mai puţin poluat, într-un mediu mai curat, într-un mediu în care biodiversitatea va fi mai bine consolidată şi mai dezvoltată; sperăm ca acele judeţe unde culoarea roşie este predominantă, în mod deosebit în sudul şi estul ţării, prin implementarea acestor programe, să îşi schimbe culoarea şi să treacă spre acel verde pe care putem să-l vedem în zonele şi în judeţele unde nu se confruntă cu astfel de probleme.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 26 noiembrie 2022, ora 12:55

    Pe cand unii FURA lemnele din paduri pt. bani multi, altii sunt pusi sa impadureasca pt. bani putini sau deloc !. Ce ar fi ca hotii de paduri prinsi pe fapata sa fie impuscati pe loc sau sa li se taie mainile ?….
    In ceea ce priveste „….responsabilitate a noastră pentru generaţiile viitoare. (…)” mentionate de Ciuca ati aratat-o pe deplin indatorand si amanetand tara facand o datorie de 160 miliarde euro de la 36 miliarde din perioada Dragnea !!!. Ati imbogatit companiile energetice si ati contribuit la cresterea nejustificata a preturilor !. Doar ati inchis, distrus si risipit fara sa construiti nimic !!! . Asta au facut nemernicii de la PNL si USR-Plus !!!. Dupa ce ani de zile s-au investit bani europeni in agricultura si apicultura ( programe de dezvoltare) acum le distrugeti si pe astea !!!. Ati saracit populatia si ati deservit tara intereselor straine TRADATORI de tara si de neam ce sunteti !.

  2. osanu a spus: 25 noiembrie 2022, ora 20:46

    SERIOS ? DAR CUM AR FI DACA GUVERNUL AR PEDEPSI CEI CARE FAC TAIERI ILEGALE SI SA NU MAI VINDA ROMANIA STRAINILOR jeguri ordinare ….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517