Guvernul a aprobat rectificarea bugetară

Scris de I. Z., 26 noiembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară şi a decis acordarea unei zile libere pe 29 noiembrie,a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. La primul punct avem proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 şi la instituirea cadrului legal pentru acordarea unui împrumut subordonat de către statul român, prin Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar către CEC Bank SA. Cel de-al doilea este proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021. Totodată, avem două proiecte de hotărâre de guvern. Primul vizează modificarea şi completarea anexelor 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului numărul 1183 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 2 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre este cel referitor la stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă. Având în vedere aceste activităţi, o să intrăm imediat în dezbatere pe fiecare subiect din agendă. Sunt două menţiuni pe care doresc să le adresez legate de proiectul celei de-a doua hotărâri de guvern, şi anume că data de 29 noiembrie va fi zi liberă. În cuprinsul hotărârii, sunt o serie de prevederi care vizează întreprinderile şi unităţile de producţie cu foc continuu şi acolo se respectă prevederile de la nivelul fiecărui minister, la nivelul fiecărei structuri în parte pentru asigurarea continuităţii lucrului. Dar ţinând cont de faptul că urmează să aibă loc această rectificare de buget, cred că este necesar ca ministrul finanţelor şi ceilalţi miniştri care consideră că vor avea implicaţii referitoare la modul în care modificările la buget impactează fiecare minister în parte, să îşi menţină continuitatea activităţii astfel încât să nu întârziem în niciun fel asigurarea continuităţii fondurilor pentru structurile beneficiare. Cel de-al doilea subiect este legat de modul în care fiecare dintre dumneavoastră veţi pregăti şi veţi fi implicaţi în activităţile pregătitoare şi cele care urmează a se desfăşura de Ziua Naţională, atât la nivelul Capitalei, cât şi la nivelul fiecărui judeţ în partener, la nivelul fiecărei prefecturi în parte. a declarat premierul Nicolae Ciucă în debutul şedinţei de guvern.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 28 noiembrie 2021, ora 12:23

    Ministerul Finanţelor va acorda un împrumut subordonat către CEC Bank, în valoare de 1,4 miliarde lei, pe o perioadă de 10 ani, din bugetul de stat pe anul 2021, conform proiectului de Ordonanţă de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, publicat pe site-ul MF.
    Porcarie monumentala !!!!. Bani pt. tratamente cu medicamente anticovid nu asigura !. Sefii CEC Banc au salarii lunare de peste 25000 Euro !. Si pt. asta v-au ridicat pretul curentului si combustibililor si vor introduce noi taxe si impozite ca sa aiba Caciu din ce risipi !!!. Bine si-a inceput ministrul PSD-ist Adrian Caciu mandatul ……

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517