Guvernul a aprobat înfiinţarea centrelor de evaluare propuse de PSD pentru prevenirea formelor grave de COVID-19

Scris de I. Z., 13 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dr. Alexandru Rafila

Aprobarea de către Guvern a centrelor de evaluare pentru pacienţii COVID-19 cu simptome uşoare sau medii marchează realizarea unui obiectiv important din programul propus de PSD pentru gestionarea pandemiei.

Scopul principal vizat de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila prin înfiinţarea acestor centre de evaluare este ca pacienţii să poată fi consultaţi şi trataţi în fazele incipiente ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare şi deces din cauza COVID-19. 

Persoanele care au fost testate pozitiv şi prezintă simptome medii sau uşoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie. În funcţie de starea de sănătate fiecare pacient va primi o schemă de tratament adecvată şi o prescripţie cu medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis.

În baza Hotărârii de Guvern adoptate astăzi, finanţarea activităţii din centrele de evaluare se va face pe baza unor acte adiţionale încheiate între casele de asigurări de sănătate şi unităţile medicale în care se vor organiza aceste centre.

De asemenea, actul normativ asigură cadrul legal pentru emiterea de către prefecturi a deciziilor de înfiinţare a centrelor de evaluare COVID-19 la nivelul fiecărui judeţ. Lista completă a acestora va fi disponibilă în scurt timp pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Pe lângă înfiinţarea centrelor de evaluare, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a mai luat deja şi alte măsuri importante pentru reducerea numărului de spitalizări şi decese COVID-19, cum ar fi creşterea capacităţii de testare prin implicarea medicilor de familie şi a farmaciilor sau aprobarea antiviralelor care pot fi folosite în primele zile de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Biroul de presă al PSD

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517