Guillaume Musso, unul dintre cei mai citiţi autori ai Franţei | Informaţia Zilei

Guillaume Musso, unul dintre cei mai citiţi autori ai Franţei

Scris de I. Z., 25 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Romanicerul Guillaume Musso confirmă statutul de autor preferat al francezilor. Are 16 romane scrise şi a vândut aproape 40 de milioane de volume din 2004 încoace.

Musso a mărturisit adesea în interviurile sale că din dragostea pentru lectură s-a născut dorinţa de a scrie. S-a întâmplat când Musso era în clasa a X-a, iar profesorul de franceză a organizat un concurs de povestiri.

“Am scris o povestioară romantică, plină până la refuz de elemente supranaturale. Şi am câştigat! Am fost atât de surprins că poveştile mele interesează şi alţi oameni încât am fost încurajat să scriu în continuare”, spune scriitorul francez. Cum se explică succesul romanelor lui Musso? Cel mai bine vândut scriitor francez contemporan lămureşte situaţia: “Suspansul este crucial pentru mine şi muncesc din greu să inovez constant. Vreau ca poveştile mele să fie orginiale, ca fiecare pagină să strige să fie întoarsă. Vreau ca la finalul fiecărui capitol cititorul să-şi dorească să-l citească pe următorul. Şi, de asemenea, îmi doresc ca cititorii să simtă pe pielea lor expe- rienţele personajelor”. Iubirea este, la rândul ei, prezentă în toate romanele scriitorului francez. Acesta este de părere că dragostea sau chiar lipsa ei determină cele mai multe acţiuni ale oamenilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517