Image 1
Image 2

Guiaș de vițel la ceaun

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de carne mânzat, minim 1/2 kg oase de vită, o ceapă mai mare, un kg de zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, gulii, țelină, eventual și altele), 1-1,5 kg cartofi, 200 g tăiței răzuiți sau zdrențe, 100 g untură de porc sau ulei, o legătură de pătrunjel verde, un ardei gras, boia de ardei dulce, boia iute, sare, piper.

Mod de preparare

Ceapa tăiată mărunt de călește în untură sau ulei, se adaugă carnea tăiată cubulețe și oasele, se călesc mai departe așa împreună până când începe să prindă o crustă albicioasă. Se adaugă o linguriță de boia dulce și puțină boia iute, după gust. Se toarnă apă și se fierbe circa o oră, până când carnea începe să se înmoaie. Se adaugă zarzavaturile tăiate cuburi sau rondele, sare și piper după gust, pătrunjelul verde și ardeiul tăiat în 4. Când carnea și zarzavaturile sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi, apoi tăițeii sau zdrențele (acestea din urmă nu în mod obligatoriu). Se fierbe la foc potrivit, până când toate ingredientele se înmoaie. Consistența guiașului se stabilește după gust.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.