Image 1
Image 2

Guiaş de fasole (babgulyás)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 3-400 g fasole uscată, 50 g carne de vită (mânzat), un ciolan afumat (sau 6-700 g costiţă afumată), un fir de circa 300 g cârnaţi de casă afumat, o ceapă mare, 2 căţei de usturoi, un ardei, 2 linguri pastă de tomate, 5-600 g zarzavaturi (3-4 morcovi, 2-3 pătrunjei, o gulie, o ţelină de mărimea unui ou, 2 linguri de untură de porc (sau 4 linguri de ulei), sare, piper, boia, delicat (de casă), boia de ardei iute, sau un ardei iute.

Mod de preparare:

Fasolea se lasă o noapte la înmuiat. Ceapa tăiată mărunt se căleşte, se adaugă usturoiul pisat şi carnea de vită tăiată cubuleţe se căleşte, iar când începe să se prăjească se adaugă şi carnea afumată, tăiată la dimensiuni asemănătoare, eventual se mai poate adăuga şi 100 ml apă. Când începe din nou să se prăjească se adaugă boia, piper, sare, eventual boia de ardei iute după gust. Se amestecă şi se stinge cu 3 – 3,5 litri apă. Când compoziţia începe să fiarbă, se adaugă oasele rămase de la carne, fasolea, după o oră de fierbere la foc potrivit, cu vasul acoperit, se adaugă cârnaţii tăiaţi felii de circa 0,5 cm, apoi zarzavaturile curăţate şi tăiate mărunt, ardeiul tăiat în 4 şi ardeiul iute (dacă se foloseşte, întreg, sau tăiat felii. Când carnea s-a fiert (inclusiv carnea de vită), se adaugă pasta de tomate şi delicatul şi se mai fierbe circa 5 minute. Se serveşte caldă, eventual ornată cu smântână, sau pătrunjel verde.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICATESE CULINARĂ

Salată beouf cu ton

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

În general, o salată este cu atât mai elegantă în prezentare cu cât este mai simplu ornată.

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.