Groapă ilegală de gunoi la Sătmărel

Scris de Mihai Sălceanu, 15 iunie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute ne-a contactat din nou reprezentantul romilor din Sătmărel, Gheorghe Raita. El semnalează de această dată o situaţie neplăcută care se perpetuează de mai mult timp în zonă. Este vorba despre o groapă ilegală de gunoi care creşte de la o zi la alta.
“În zonă este o groapă din care pe vremuri oamenii îşi făceau voioaje, de aproximativ 1 hectar. Este în spatele curţii a trei localnici. Multe maşini vin zilnic şi pentru 10-20 de lei, oamenii deschid poarta şi lasă maşinile să arunce gunoiul în groapă. Acum e vară, sunt şobolani, ca să nu mai vorbim de mirosuri.
Am sesizat Garda de Mediu, dar nimic. Nu există nicio autoritate care să împiedice formarea unei gropi ilegale de gunoi? Pentru că e mai ieftin să dai 10 lei să scapi de o maşină de gunoi decât să plăteşti la operatorul de salubrizare”, ne-a relatat Gh. Raita. El propune ca autorităţile să pună măcar o tablă cu “Aruncarea gunoaielor este interzisă. Amenda este de …”. şi să-i amendeze într-adevăr pe cei care vin cu maşinile.
Tot Gheorghe Raita a mai sesizat de câteva ori faptul că maşinile care trec prin zonă, în special camioanele, circulă cu viteză şi lasă în urmă nori de praf, care afectează sănătatea oamenilor. “Nu poţi pune nici măcar o haină la uscat în curte, nici să deschizi geamurile”, ne-a declarat el.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517