Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Grigore Cartianu îşi lansează la POESIS noua sa carte: “600.000” – povestea fenomenului #Rezist

Scris de Vasile Nechita, 04 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sala de conferinţe a hotelului Poesis (Str. Mircea cel Bătrân, nr. 9-11) va găzdui miercuri, 6 decembrie, de la ora 14.30, lansarea volumului “600.000”, cea de-a 9-a carte publicată de Grigore Cartianu. Subtitlul lucrării este edificator: “Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistenţe civice din istoria României”.

“600.000” este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar şi toţi cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanţe 13 şi jihadului anti-justiţie.

“600.000” este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanţe de urgenţă şi legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoţiei.

“600.000” este un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-şi salva justiţia şi ţara.

“600.000” este cartea luptei noastre continue pentru o ţară normală, cu justiţie puternică şi dreaptă, nesupusă politic.

***

După ce şi-a lansat volumul la Târgul de carte Gaudeamus de la Bucureşti, Grigore Cartianu vine la întâlnirea cu publicul printr-un turneu naţional de trei săptămâni prin Ardeal, Banat, Oltenia şi Muntenia.

Lansarea va cuprinde o prezentare făcută de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebări / răspunsuri) şi o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cărţile sale, care pot fi procurate la faţa locului. Intrarea este liberă.

***

Grigore Cartianu este pasionat de istoria noastră recentă şi contemporană. Jurnalistul este autorul a patru cărţi meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: “Sfârşitul Ceauşeştilor”, “Crimele Revoluţiei”, “Teroriştii printre noi” şi “Cartea Revoluţiei”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar “Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia lui Radu Gabrea.

Cărţile din seria de autor Grigore Cartianu

* „Sfârşitul Ceauşeştilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revoluţiei”. Este povestea tragică şi grotescă a unui cuplu dictatorial care se credea nemuritor. O carte de mare impact în România, cu vânzări de 147.000 de exemplare. Publicată în tiraje de mii de exemplare în Italia şi Brazilia; în curs de publicare în alte ţări europene.

* „Crimele Revoluţiei” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revoluţiei”. Un volum de investigaţie care a schimbat profund percepţia românilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Şi o concluzie crudă: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigaşi cu sânge rece, executanţi şi beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

* „Teroriştii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revoluţiei”. Revoluţia tragică şi comică la Sfântu Gheorghe, Braşov, Focşani, Buzău, Galaţi, Brăila, Constanţa sau Mizil. O colecţie de întâmplări atent investigate, care descriu atmosfera suprarealistă în care oameni nevinovaţi au fost împuşcaţi, înjunghiaţi sau linşaţi.

* „Cartea Revoluţiei” – o ediţie enciclopedică, tipărită în condiţii de lux, care strânge între copertele sale cele 1.600 de pagini ale celor trei volume din seria “Misterele Revoluţiei”. Lucrarea, o adevărată bijuterie, conţine peste 300 de imagini istorice sau inedite.

* „Jurnalul unui puci ratat” – relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, şi publicate în ziarul “Adevărul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-şef. O carte-document.

*„Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurenţiu Ciocăzanu) – fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora română, solidarizată prin Facebook, a obţinut o victorie eroică. Volumul scoate la lumină destine luminoase şi poveşti emoţionante, oferind explicaţii convingătoare pentru o surpriză colosală.

* “600.000” – povestea fenomenului #Rezist, cea mai amplă mişcare de rezistenţă civică din istoria României. O carte-manifest, scrisă la temperatura înaltă a evenimentelor trăite pe viu. Un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanţe de urgenţă şi legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoţiei. Un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-şi salva justiţia şi ţara.

* „Hagi” – povestea vieţii celui mai mare fotbalist din istoria României: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fără egal în privinţa bogăţiei de informaţii. O lectură alertă, care reface saga balcanică a comunităţilor de aromâni din Grecia şi Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmăreşte evoluţia lui Hagi, ca om şi ca sportiv, de la naştere (1965) până la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsă la ediţia a IV-a.

* „Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun” – film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-drama, a ultimelor trei zile din viaţa cuplului ceauşist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu şi inspirat de volumul “Sfârşitul Ceauşeştilor”. Filmul are 90 de minute şi este prezentat în şase limbi: română, engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

Autorul

Grigore Cartianu (48 de ani), născut la Brădiceni, com. Peştişani, Gorj, este unul dintre ziariştii cu notorietate mare din România. A condus redacţiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) şi a semnat mii de editoriale, interviuri şi anchete gazetăreşti. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România liberă şi realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Naşul TV.

Serialul său despre prăbuşirea dictaturii comuniste şi despre Revoluţia Română (în ziar şi la TV) a produs o emoţie naţională. Românii au aflat, şocaţi, că au fost cobaii unui experiment sângeros. Şi că mulţi dintre asasinii din decembrie 1989 se află încă în libertate, ocupând chiar funcţii importante în stat.

Fire iscoditoare, chiar aventurieră, Grigore Cartianu şi-a satisfăcut stagiul militar într-o unitate de paraşutism (Buzău, 1987–1988). Este absolvent al Facultăţii Tehnologia Construcţiilor de Maşini, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (1993).

La prăbuşirea regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu, Cartianu era student în anul 2. A participat activ la evenimentele din decembrie 1989, apoi la mişcările civice din 1990, care au fost înăbuşite violent de către noul regim politic de la Bucureşti, prin aducerea minerilor şi devastarea Capitalei.

În 1991, la 22 de ani, a debutat în presă, la publicaţia cu cel mai mare tiraj din acel moment: revista Expres Magazin. Din 1992 a lucrat la cele mai importante cotidiene din România: Evenimentul zilei (1992-1996, şef department), Sportul românesc (1996–1997, reporter special), ProSport (1997–2002, şef departament), Jurnalul Naţional (2002–2004, redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef) şi din nou la Evenimentul zilei (2004–2008, prim-redactor-şef adjunct). Din aprilie 2008 până în februarie 2013 a fost redactor-şef / director editorial al cotidianului Adevărul.

În anii dedicaţi presei sportive, a publicat două cărţi: Hora de la miezul nopţii (1995 – povestea World Cup, USA 1994) şi Hagi (2000, reeditată în 2001 şi în 2014).

Din 2006, Grigore Cartianu s-a dedicat cu pasiune elucidării evenimentelor sângeroase din decembrie 1989. Este singurul publicist român care a reconstituit în detaliu ultimele zile ale dictatorului român şi care a demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, că răsturnarea lui Ceauşescu s-a produs printr-o lovitură de stat. Tot el a dezvăluit cinismul noilor conducători, care – în dorinţa de a confisca puterea după scoaterea din scenă a lui Ceauşescu – au produs aproape 1.000 de morţi şi peste 5.000 de răniţi.

A publicat 9 volume, primele 8 fiind vândute într-un tiraj total de peste 350.000 de exemplare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.