14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Greta Thunberg a sosit în Europa după o călătorie de 21 de zile pe Atlantic

Scris de Vasile Andreica, 04 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Activista adolescentă Greta Thunberg a sosit marţi în Europa după o călătorie de 21 de zile peste Atlantic, la bordul unui catamaran, pentru a participa la summitul ONU referitor la schimbările climatice de la Madrid, unde va invoca furia tinerilor la nivel global împotriva politicienilor care întârzie măsurile în domeniul climei, transmite Reuters.

”Lumea subestimează forţa copiilor furioşi”, a declarat suedeza reporterilor şi susţinătorilor ei, veniţi să o primească la debarcarea de pe catamaranul La Vagabonde, în Portugalia. ”Sunt furioşi şi frustraţi”, a mai spus ea.

Perspectiva unei noi intervenţii curajoase a tinerei de 16 ani, a cărei capacitate de a-i critica pe politicieni a inspirat o mişcare globală de protest, i-a electrizat pe delegaţii mai tineri de la discuţiile internaţionale referitoare la climă care au loc în Spania.

În luna septembrie, Greta Thunberg şi-a transmis mesajul la un summit de o zi referitor la climă care a avut loc la adunarea Naţiunilor Unite din New York, spunând liderilor ”mi-aţi furat visele”. Ea a navigat înapoi în Europa pentru cea mai recentă rundă de discuţii.

Thunberg a petrecut ziua de marţi în Portugalia, întâlnindu-se cu activişti ai climei, înaitne de a pleca spre Madrid, unde au loc negocieri.

Carolina Schmidt, ministrul Mediului din Chile, care prezidează negocierile, a spus că speră ca prezenţa lui Thunberg să galvanizeze angajamente mai ambiţioase din partea guvernelor. Discuţiile au rolul să impulsioneze Acordul de la Paris, convenit în 2015, pentru a se evita o creştere catastrofală a temperaturilor.

”Avem nevoie de acea forţă extraordinară pentru a intensifica măsurile în domeniul climei. Avem nevoie de Greta cu toată forţa ei”, a declarat Schmidt la televiziunea Reuters.

Vremea tot mai imprevizibilă, cu incendii de vegetaţie în Australia şi California şi inundaţii în Europa a amplificat senzaţia de urgenţă, din jurul summitului de două săptămâni din Spania.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 05 decembrie 2019, ora 11:19

    Harneala tinereasca !….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.