00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Ghizela Pop este nemulţumită de cantitatea de pălincă primită de la pălincaroşul Valer Rus

Scris de Ioan Aniţaş, 16 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Zilele trecute am fost vizitaţi la redacţie de către Ghizela Pop, domiciliată în satul Mădăras, oraşul Ardud. Reclamanta avea asupra sa o copie a sesizării depuse la ANPC, împotriva lui Valer Rus, proprietar de pălincie în oraşul Ardud.

În urma unei înţelegeri verbale cu Valer Rus, reclamanta ar fi trimis prin intermediul unor membri de familie, 400 de litri de borhot de prune, spune reclamanta şi lemnele necesare distilării borhotului. Ca urmare a unor sincope de comunicare, pălincaroşul a distilat borhotul în lipsa proprietarei prunelor şi apoi a invitat-o să-şi ridice cei 15 litri de pălincă rezultată. În aparenţă lucrurile s-ar înscrie într-o anume stare de normalitate, dar realitatea infirmă ceastă supoziţie.

Ghizela Pop este revoltată de faptul că n-a fost anunţată în timp util ca să fie la pălincie, să asiste la procesul de distilare, să vadă cu ochii ei câtă pălincă iese. Cum cei doi „parteneri” n-au căzut la învoială, femeia care se simte păgubită, a început să depună reclamaţii pe la o serie de instituţii, inclusiv la noi, la ziar, cu gândul de a-l face de râs pe Valer Rus.

Urmare a sesizării l-am contactat şi pe cel reclamat, care ne-a pus la dispoziţie o serie de detalii atât în ceea ce priveşte înţelegerea, cât şi aspecte tehnice şi calitative privind borhotul. Nu intrăm în detalii. Din cele prezentate de Valer Rus se desprinde faptul că borhotul de fructe prezentat spre distilare nu era de calitate, motiv pentru care s-au obţinut doar 15 litri de pălincă. Noi nu ne-am propus acum să dăm dreptate reclamantei, dar nici persoanei reclamate. Am consemnat o stare de fapt. În rest rămâne pe seama lor să se înţeleagă sau să se certe şi să se reclame, sau chiar să se împace.

Abonează-te acum Online!
  1. Dingdong a spus: 18 mai 2019, ora 09:54

    https://www.youtube.com/watch?v=RpHAeaTuLys

  2. Dac Bulibas a spus: 17 mai 2019, ora 09:08

    Asta se intampla cand nu fierbi palinca de fata cu proprietarul !…. Cine are dreptate ?,…, nu stiu, dar in mod cert Valer Rus a gresit pt. care trebe sa plateasca intr-un fel sau altul. In lipsa proprietarului nu trebuia sa-i fiarba palinca.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.