Ghid turistic, istoric, cultural al judeţului Satu Mare | Informaţia Zilei

Ghid turistic, istoric, cultural al judeţului Satu Mare

Scris de Vasile Nechita, 30 octombrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

GHIDRecent, am intrat în posesia lucrării cu caracter monografic intitulată Judeţul Satu Mare – Ghid turistic, istoric, cultural. Autorii cărţii sunt profesorii: Monica Pop, Gabriela Silaghi şi dr. Ioan Viman. Este de fapt o reeditare îmbunătăţită a lucrării apărută în 2004.

Volumul trilingv (în română, engleză şi germană) este destinat străinilor care vizitează judeţul Satu Mare. Turiştii sunt informaţi asupra a 14 itinerarii istorico-culturale însoţite de hărţi şi beneficiază de scurte descrieri ale monumentelor, locurilor memorabile, alături de fotografii care completează informaţia scrisă.

O remarcă se cuvine a fi făcută şi în ceea ce priveşte calitatea graficii: cromatica fotografiilor şi a hărţilor turistice, forma caracterelor, divizarea paginii pe trei coloane fiecare corespunzând uneia din cele trei limbi în care este redactată lucrarea – toate îndeamnă cititorul la lectură.

Să nu omitem nici bogatul aparat bibliografic: 58 de lucrări, fonduri arhivistice, periodice şi reviste, dovadă a unei documentări temeinice.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517