Gata, s-a terminat! Olimpia a ajuns cu ambele picioare în groapă

Scris de Constantin Demian, 29 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Conferinţa de presă de miercuri seara, la care a participat o parte din staff-ul Olimpiei, preşedintele Istvan Merkli, antrenorul Zoltan Ritli, directorul sportiv Daniel Paşca, contabilul Cosmin Miclăuş şi căpitanul Florin Mureşan, ne-a arătat clar că clubul sătmărean este în agonie. Că doar o minune ar mai putea readuce la viaţa normală clubul.

Pentru că spaţiul nu ne permite o desfăşurare mai largă, vom puncta doar principalele subiecte atinse aseară şi vom prezenta o parte din cifrele, cu trimitere la bani, pe care oficialii clubului ni le-au comunicat.

– Deconturile au fost refuzate de Consiliul Judeţean prin două adrese oficiale trimise clubului. După refacere, în urma decontului depus la data de 18.10.2017, au fost acceptate cheltuieli de 570.000 de lei. Suma de 180.000 nu a fost acceptată fiind considerată o cheltuială nejustificată a clubului.

– Potrivit contabilului, domnul Miclăuş cei 180.000 de lei nu au fost cheltuiţi nejustificat ci au fost blocaţi de Finaţele publice şi viraţi la buget.

– Deconturi au mai fost depuse în anul 2016, în prima jumătate a anului 2017 şi au fost acceptate în aceeaşi formă în care au fost prezentate acum.

– Pe parcursul lui 2016, CJ a suplimentat bugetul Olimpiei cu diverse sume de bani.

– Curtea de Conturi se află în proces cu Consiliul Judeţean şi nu cu Olimpia.

– Din luna septembrie a.c. Olimpia a primit 188.000 de lei din care 100.000 de la Primărie şi 88.000 de la diverşi sponsori.

– Depunctarea echipei a survenit în urma neachitării restanţelor – 25.000 – faţă de jucătorii Voicu şi Anca-Trip.

Vasile Bud şi-a dorit o echipă de L1

Omul de afaceri sătmărean Vasile Bud şi-a exprimat dorinţa de a finanţa, în anumite condiţii clubul. Propunerea a fost ca, din punct de vedere juridic, firma lui Vasile Bud să ia locul Olimpiei 2008 în parteneriatul cu Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Iar cotizaţia celor două instituţii să crească până la 5 milioane de lei. În acest condiţii, Vasile Bud ar fi suportat datoriile de acum ale Olimpiei, circa 2,1 milioane lei. În plus, acesta s-ar fi obligat să repare stadionul să-l aducă la standardul Ligii 1. Şi, important, să întărească echipa cu jucători de valoare, cu un obiectiv clar, promovarea în Liga 1. Din păcate lucrurile s-au împotmolit undeva, într-un punct pe care nu l-am aflat.

Situaţia lui Tiberiu Selymes

La rezilierea contractului, s-a semnat un acord prin care, pe lângă salariile încasate anterior, ex internaţionalul urma să primească, până în 15 decembrie 21.000 de lei. În cazul în care acesta nu îşi primeşte banii până la data de mai sus, urmează să încaseze salariile cuvenite până la sfârşitul sezonului, adică 6.000 de lei lunar, până în iunie 2017. În felul acesta s-ar fi ajuns la peste 70.000 de lei, sumă pomenită de subsemnatul în urmă cu o zi şi preluată de unele canale media din ţară. Aşa că, din acest puncte de vedere, îi cerem scuze lui Tibi Selymes. Fie doar pentru faptul că a lăsat o bună impresie la Satu Mare. Şi a avut curajul să spună răspicat că Olimpia nu poate să promoveze în L1.

Oficial, Attila Karda nu mai este preşedinte

Perioada de preaviz, de 30 de zile, în care s-a aflat Attila Karda a expirat la începutul acestei săptămâni. „Preavizul a expirat, iar de 4 zile Attila Karda nu mai are nicio calitate oficială la clubul Olimpia” a spus preşedintele Istvan Merkli.

Ce ne oferă viitorul?

La această întrebare, pe lângă comentarii, aşteptăm luări de poziţie, propuneri ale cititorilor, iubitorilor fotbalului, ai Olimpiei.

Iar înainte de a încheia am vrea să propunem celor de la Consiliul Judeţean o ieşire în spaţiul public. Nu de alta, dar mulţi, pe drept sau pe nedrept, nu ştim asta, arată cu degetul spre CJ. Ori, printr-un statut oficial, CJ este parte a ACS FC Olimpia Satu Mare 2010. Cu drepturi, dar şi cu obligaţii. Inclusiv de a aduce clarificările necesare. Până la urmă Olimpia este, totuşi, un brand, o emblemă a Sătmarului. Şi nu putem şterge pe jos cu simbolurile.

Penalizată cu 4 puncte, Olimpia a ajuns pe ultimul loc

În primul meci al returului Ligii 2 la fotbal Olimpia va întâlni pe Metaloglobus Bucureşti. O echipă pe care Olimpia a învins-o în luna august, cu 1-0. Dar în vară era o altă atmosferă la echipă, obiective mari, speranţe multe mari iar în conturile clubului se mai aflau ceva bani. Acum… acum vine potopul.

Dar, moral jucătorii Olimpiei, cel puţin cei pentru care Olimpia mai înseamnă ceva, pentru că ar putea fi un joc de adio, ar trebui să se străduiască să câştige aceste meci. Dar, în acest moment, ne este greu să facem pronosticuri. Mai ales că pregătirile de pe parcursul acestei săptămâni s-au desfăşurat la relanti, cu intermitenţe şi cu un număr scăzut de jucători.

PS: Conform unor informaţii de ultimă oră, Olimpia a fost depunctată de FRF în urma unor memorii depuse de unii jucători, scandente fiind datoriile faţă de Voicu şi Anca. Federaţia a depunctat Olimpia cu 4 puncte. În felul acesta formaţia sătmăreană a ajuns pe ultimul loc în L2. În plus, clubul are interzis la transferuri pentru o perioadă de timp. Dar vor urma şi alte sancţiuni pentru că la comisiile FRF mai sunt depuse 6-7 memorii.

Programul etapei 20:
Sâmbătă, 2 decembrie
FC Olimpia – Metaloglobus (11:00)
Sportul Snagov – Luceafărul Oradea
Foresta Suceava – Ripensia Timişoara
Şt. Miroslava – ASA Tg. Mureş
ASU Politehnica – Dacia Brăila
Pandurii Tg. Jiu – FC Argeş
Dunărea Călăraşi – Academica (12.00)
CS Afumaţi – CS Mioveni (12.00)
Duminică, 3 decembrie
UTA Arad – Chindia (11.30)
CS Baloteşti – Hermannstadt (12.00)

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 01 decembrie 2017, ora 13:59

    Inca nu ati desfiintat Olimpia ?. Mai am inca o sampanie pregatita…..

  2. Jina Chistol a spus: 30 noiembrie 2017, ora 18:46

    Inveci pomenirea eeeeeiiii,inveci pomenirea eeeeeiiii !!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517