Gata cu mâna ridicată. Consilierii locali vor vota printr-o apăsare de buton | Informaţia Zilei

Gata cu mâna ridicată. Consilierii locali vor vota printr-o apăsare de buton

Scris de Matei Larisa, 12 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Perioada în care consilierii locali din Satu Mare votau proiectele în mod ”tradiţional”, s-a încheiat. Sala de şedinţe a Consiliului Local a fost modernizată şi din iunie 2019 nu se va mai vota cu mâna ridicată, ci printr-o simplă apăsare de buton. Mai exact, Primăria Municipiului Satu Mare a achiziţionat un sistem audio de înregistrare vocală şi de vot pentru sala de şedinţe a Consiliului Local, respectiv pentru organizarea conferinţelor şi a dezbaterilor publice.

”Astfel, pentru faptul că în sala de şedinţe a Consiliului Local au loc dezbateri şi şedinţe de lucru în comisii de urbanism, de circulaţie etc, care necesită proiectarea unor hărţi, imagini sinteze şi pentru a uşura modul de lucru, totodată pentru a scurta şi eficientiza modul de vot în şedinţele de Consiliu Local, s-a considerat necesar achiţionarea acestui sistem audio video. Acest proiect l-am avut în vedere de mai multe luni, deoarece am observat cu toţii că au fost situaţii în care unii consilieri ba nu au votat, ba au votat de două ori. E un sistem care e funcţional în 90% din municipiile reşedinţă de judeţ sau în alte instituţii publice. Nu mai este un lux, ci un lucru util de care trebuie să ne folosim”, susţine primarul Kereskenyi Gabor.

Abonează-te acum Online!
  1. adi a spus: 12 iunie 2019, ora 21:31

    Ptr,asta ati marit taxele si impozitele pe sest rahatilor Aveti bani ptr,asa ceva ?Nu va e rusine va doare in basca de satmareni ;urmariti doar interesele voastre Sa va fie rusine

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345