Garanţii guvernamentale de găzduire a EURO 2020 | Informaţia Zilei

Garanţii guvernamentale de găzduire a EURO 2020

Scris de Constantin Demian, 20 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Într-un comunicat postat pe site-ul FRF,  mai marii fotbalului din România au precizat că există garanţii guvernamentale solide pentru găzduirea partidelor de la turneul  final al lui EURO 2020.

„Federaţia Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanţie din cele 24 necesare reafirmării disponibilităţii ţării noastre de găzduire a Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020” se arată în comunicatul oficial emis de FRF.

Aceste scrisori stipulează condiţiile în care se va desfăşura EURO 2020 şi asigură pe organizatorul UEFA că autorităţile ţării gazdă, inclusiv Guvernul, se angajează să creeze facilităţile necesare derulării competiţiei. Scrisorile au fost semnate de şefii portofoliilor de la următoarele ministere din România: Tineretului şi Sportului, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Dezvoltării şi Administraţiei, Transporturilor, Finanţelor, Sănătăţii.

Amânat din cauza pandemiei cu coronavirus, turneul UEFA EURO 2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie. România va găzdui patru partide, trei din faza grupelor şi una din sferturile de finală. Dar oficialii FRF au depus la UEFA o solicitare de a i se atribui României şi organizarea altor meciuri în cazul în care vreo ţară se retrage.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345