Gala de balet "Carmen Sylva": Oleg Ivenko şi Marina Minoiu pe scena TNB | Informaţia Zilei

Gala de balet „Carmen Sylva”: Oleg Ivenko şi Marina Minoiu pe scena TNB

Scris de Vasile Andreica, 20 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Celebra Iana Salenko va dansa „Moartea lebedei”, iar Marina Minoiu va apărea, împreună cu Oleg Ivenko, într-o coregrafie special creată pentru Gala „Carmen Sylva”, dedicată Reginei Elisabeta a României. Spectacolul va avea loc luni, de la ora 20.00, pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Spectacolul se va deschide cu Oleg Ivenko şi Marina Minoiu, care vor dansa în coregrafia originală a lui Andrei Cozlac, „Carmen Sylva – Fluturi sărutându-se”, având la bază poemul cu acelaşi nume scris de prima regină a României. Totul, pe muzica lui George Enescu (Balada op. 4 pentru vioară şi pian), în interpretarea pianistei Ana Silvestru şi a violonistului Rafael Butaru.

Marina Minoiu va putea fi văzută şi în „Marguerite et Armand” (coregrafia Sir Frederic Ashton), alături de Julian MacKay şi Henry Dowden. Un alt moment va fi cel prezentat de Francesca Velicu şi Brooklyn Mack – „Diana şi Acteon”, în coregrafia lui Sir Frederic Ashton.

„Aştept cu emoţie să vin pentru prima oară în România şi să mă întâlnesc cu publicul român. Sunt încântat că voi urca pe scenă alături de aşa artişti minunaţi”, a declarat balerinul Oleg Ivenko, devenit celebru în special după ce a interpretat rolul Rudolf Nureev în filmul „The White Crow”.

La rândul lui, balerinul american Julian MacKay şi-a exprimat nerăbdarea de a veni la Bucuerşti: „Mă bucur foarte mult că am ocazia să revin în România, de care mă leagă amintiri frumoase! Aştept cu nerăbdare să urc din nou pe scenă şi să dansez pentru un public pe care îl îndrăgesc atât de mult”.

Considerată de revista Dance Magazine „exemplu strălucitor al unei cariere fulminante în baletul secolului XXI”, Iana Salenko este prim-solistă la Staatsballet Berlin şi invitat permanent la Royal Ballet din Londra. A mai fost în Bucureşti în 2013, pentru „La Sylphide”.

Balerinul Dinu Tămăzlăcaru este prim solist la Staatsballet Berlin, după experienţa de la Ballett der Staatsoper Unter den Linden. A studiat la Colegiul Naţional Coregrafic al Moldovei şi la Ballet Conservatorium din Viena.

Nominalizată de Dance Europa pentru rolul din „Marguerite şi Armand” (2015) la categoria Outstanding Performance by a Female Dancer, Marina Minoiu vine de la The Royal Danish Ballet, după ce a fost prim-solistă la Opera Naţională Bucureşti.

Oleg Ivenko, prim balerin la Tatar Academic State Opera şi Ballet Theatre Musa Djalil (Kazan, Russia), vine la Bucureşti după ce a devenit celebru la Hollywood pentru rolul principal (Rudolf Nureev, considerat unul dintre cei mai mari balerini ai secolului 20) din filmul „The White Crow”, unde a jucat alături de Ralph Fiennes şi Serghei Polunin.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517