21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

Consideraţi că Gabriel Oprea este sau nu vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină?

Scris de Mioara Maxim, 25 septembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

La nicio zi după ce Gabriel Oprea şi-a anunţat demisia din Parlament, fostul ministru de Interne vorbeşte într-o nouă postare pe pagina sa de socializare despre „adevăruri pe care nici procurorii nu le-au dat pe surse şi nici presa nu le-a dezvăluit” din scandalul legat de moartea lui Bogdan Gigină.
În mesajul postat sâmbătă pe Facebook, Gabriel Oprea susţine că votul senatorilor împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a sa în cazul lui Gigină nu a fost unul politic, ci împotriva unei nedreptăţi. În plus, Gabriel Oprea aduce în atenţia celor „care cred însă că informaţiile prezentate în presă, uneori cu cele mai rele intenţii, sunt suficiente pentru a-l pune la zid”, o serie de date din dosar, „adevăruri de care actorii implicaţi în scandalul ultimelor zile nu doresc să se afle”, relatează dcnews.

Iată mesajul integral postat de Gabriel Oprea

„Îmi pare rău că acei colegi senatori care au votat în funcţie de ceea ce era în dosar şi nu în funcţie de alte interese sunt astăzi huliţi şi atacaţi. Le mulţumesc pentru corectitudine şi sunt convins că o mare parte dintre români au înţeles că votul pe care aceştia l-au dat a fost unul drept. Votul nu a fost unul politic, nu a fost nici împotriva justiţiei, nici în favoarea mea, ci pur şi simplu împotriva unei nedreptăţi.

Justiţia nu se face în Parlament, dar cu siguranţă nu se face nici în stradă. Pentru cei care cred însă că informaţiile prezentate în presă, uneori cu cele mai rele intenţii, sunt suficiente pentru a mă pune la zid, vreau să subliniez câteva adevăruri cuprinse în dosar. Adevăruri pe care nici procurorii nu le-au dat pe surse şi nici presa nu le-a dezvăluit, adevăruri de care actorii implicaţi în scandalul ultimelor zile nu doresc să se afle:

1. Nu am dat ordin să fiu însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, deci nici de motociclist. Procurorii spun că a existat o „decizie implicită” (?!), fără să indice în mod clar o faptă sau o probă în acest sens.

2. Niciodată nu am impus o viteză de deplasare, iar viteza medie cu care ne-am deplasat pe traseu în seara respectivă a fost de 59,41km/h (stabilită prin expertiză). Viteza legală în zonă era de 60 km/h.

3. În zona producerii accidentului traseul era liber, anterior trecând pe acolo coloana oficială a preşedintelui.
4. Mai mulţi martori au declarat că nu toate motocicletele din dotarea MAI erau în stare bună de funcţionare, având probleme la sistemul de direcţie, ABS, plăcuţe de frână şi cauciucuri uzate, blocarea rotii etc.

 

5. Motocicleta implicată în accident fusese reparată cu o săptămână în urmă, iar colegul lui Bogdan Gigină, care folosea aceeaşi motocicletă, nu reuşise să o pornească pe tura lui.

6. După accident motocicleta a fost dusă la Brigada Poliţiei Rutiere (!) – şi nu la o instituţie neimplicată – unde a fost ulterior examinată de expert.

7. Ofiţerul care conducea echipajul de poliţie i-a spus lui Bogdan, chiar de la plecare că, dacă apreciază că are probleme de deplasare din cauza condiţiilor meteo, să nu se mai deplaseze în dispozitiv. Totodată, i-a spus că, dacă pe traseu apreciază că nu poate continua deplasarea, să se retragă din dispozitiv.

8. Următoarea intersecţie (cea de la Eroilor) era deja asigurată de un poliţist care dirija traficul, astfel că nu exista niciun motiv de graba pentru însoţitori.

9. Din documentaţia de aprobare a lucrărilor rezultă că acestea ar fi trebuit efectuate în maxim 48 ore, începând cu data de 16.10.2015, termen care putea fi prelungit cu încă maxim 48 ore. Adică, în total 96 ore. Lucrările au fost efectuate în perioada 16.10-21.10.2015, adică în 120 ore!

10. Lucrarea nu a fost semnalizată corespunzător (au fost folosite indicatoare rutiere nereflectorizante, amplasate la distanţe mai mici decât prevede legea). În mod ciudat, indicatoarele folosite la faţa locului nu au fost sechestrate, astfel că ulterior acestea nu au mai putut fi expertizate.
11. Iniţial, maşina în care mă aflam a oprit la locul accidentului. Dar pentru că poliţistul din maşina de la Rutieră a indicat şoferului să continue deplasarea, nu am văzut ce s-a întâmplat. Abia ulterior am fost informat de gravitatea evenimentului. Când am aflat de la aghiotant că a fost accidentat motociclistul, l-am întrebat ce caută motociclistul în dispozitiv pe ploaie – aspect confirmat în declaraţiile date la Parchet de către şoferul maşinii în care mă aflam.

Acestea sunt doar câteva date pe care nu ştiu dacă presa le va relata sau nu. Cu siguranţă nu vor fi luate în seamă de unii aşa-zişi jurnalişti pe care nu-i preocupă adevărul, ci doar lansează minciuni peste minciuni, acţionând şi servind unor interese. E uşor să condamni pe cineva fără să ştii despre ce este vorba sau cu intenţia vădită de a manipula. Pentru că, până la urmă, cine mai are nevoie de adevăr atunci când minciuna serveşte atât de bine scopului…”

 

Consideraţi că Gabriel Oprea este sau nu vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină?

Abonează-te acum Online!
 1. bau-bau a spus: 06 noiembrie 2016, ora 15:17

  acest individ care a urcat treptele „politici” de-a deveni Ministru, dintr-un simplu „badyguard”, imi dau seama clasa politica a Romàniei din ce „stofa” face parte…

 2. NELU a spus: 30 septembrie 2016, ora 08:13

  Ori cine ce ar zice ,aici se voteaza dupa simpatii politice —Oprea pentru acest accident nu are nici o vina.

 3. Dac Bulibas a spus: 27 septembrie 2016, ora 17:58

  „Interesul national” este de vina !. I-a trebuit coloana oficiala ca sa-si conduca C_r_a acasa din cate mi-amintesc eu. Probabil era tare obosita dupa partida de „sustinere a vietii pe pamant” in interesul lui national. Nebunul……!.

 4. Claudiumaxx a spus: 27 septembrie 2016, ora 14:51

  Singura lui vină este ca a jagmanit ţară asta fără ruşine.vinovati sunt cei care au făcut groapa şi nu au semnalizator.

 5. avocat a spus: 27 septembrie 2016, ora 14:41

  PRIMUL vinovat este cel care nu a semnalizat corespunzător groapa!

 6. xyz a spus: 27 septembrie 2016, ora 12:04

  Are si o moaca care cere pumni.
  Este vinovat nu numai de moartea unui tanar, ci de genocid , hotie si tot ce este mai rau

 7. mipudeco a spus: 27 septembrie 2016, ora 08:27

  Nu a dat ordin, a pretins, ca doar e oficial!

 8. mipudeco a spus: 27 septembrie 2016, ora 08:25

  Este vinovat din cauza pretentiilor sale exagerate sa fie condus/dus cu alai pe toate drumurile. Trebuie sa le plateasca din banii lui aceste plimbari. In ceea ce priveste accidentul, e o problema grava si trebuie analizata. A murit un om!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.