Image 1
Image 2

FSLI solicită din nou corectarea erorilor din legea salarizării

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Simion Hancescu
Simion Hancescu

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a adoptat în cadrul Conferinței Naționale, care a avut loc în perioada 16-18 noiembrie, Rezoluția „Investiţia în educaţie, câştig garantat!”. Prin acest document, sindicaliştii solicită rezolvarea mai multor probleme cu care se confruntă sistemul de educaţie din România.


Astfel, FSLI solicită ca, până la data de 1 decembrie 2017, să fie eliminate discriminările salariale create de interpretarea eronată a prevederilor Legii Nr. 153/2017, precum și modificarea actualei legi-cadru de salarizare, în sensul majorării coeficienților de ierarhizare pentru personalul didactic. Doar astfel vom stopa migrarea masivă a cadrelor didactice către alte ţări în care sunt mai bine plătite pentru munca pe care o desfăşoară. Totodată, din cauza plecării personalului calificat, sistemul de educaţie a devenit singurul din Europa în care sunt acceptaţi necalificaţii.
FSLI cere alocarea unui procent de minimum 6% din P.I.B. pentru Educaţie, condiţie esenţială pentru dezvoltarea sistemului de învăţământ și evoluția întregii societăți românești. Guvernele României au practicat constant o politică de subfinanțare cronică a sistemului de învățământ și au alocat un procent de doar 3 % din P.I.B., în timp ce media în Uniunea Europeană acesta este de 5,3 %.
FSLI atrage atenția privind necesitatea elaborării de către Parlament a unei noi legi a educației naționale, care să nu fie modificată cel puțin pentru un ciclu complet de învățământ. Totodată, trebuie demarate negocierile pentru o lege distinctă privind Statutul personalului didactic.

FSLI solicită prin această Rezoluție analizarea cu obiectivitate a actualelor programe școlare, pentru a se face modificările care se impun. Doar în acest fel absolvenții se vor putea integra pe piața muncii. În plus, comunitățile locale, care
nu dispun de resurse financiare, au nevoie urgent de acordarea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru elevi.
FSLI a transmis rezoluția susamintită Ministerului Educaţiei Naționale, Guvernului României, Parlamentului României şi tuturor partidelor politice parlamentare.

1 comentariu

  1. Cu cata NESIMTIRE acesti lideri de sindicat ERIJEAZA in mari luptatori pentru salariati latrand ca si la LUNA << nimeni nu-i intreaba CE SALARII AU acesti mizeri sefi de sin dicate!!!!!!!!!!,,, totul este o dezbinare a miscarii sindicale pentru ca unul este mai FLAMANDOC decat celalalt,, iata exemple hosu are 15.000 euro pe luna , costin 14.000 euro ,, alama ater, idem, cei din invatamant, sanatate idem ,, acum pblojiti de neste penali pdl-pnl.. lupta impotriva guvernului, parlamentului, etc,, nu ca acestia fac treaba buna insa au fost VOTATI de ROMANI trebuie lasati sa lucre si rezultatele se vad,, CA NOI ROMANII NU STIM CEI AIA <<>> SITUATI IN CARE PRETURILE ,PIATA , BURSA ETC, URCA SI COBOARA , dar noi nu stim ce este aia CAPITALISM !!!!!!!!!!! rusine tutror!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Connect with