Image 1
Image 2

Fructe de mare cu spaghete sau tăiţei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 500 g fructe de mare (congelate),

– 500 g de spaghete sau taitei,

– 5-6 linguri de ulei (preferabil ulei de masline),

– 4 catei de usturoi,

– o lindurita de chili maruntit,

– 6-8 bucati de rosii ornamentale sau rosii mici,

– o legatura de frunze de patrunjei maruntite,

– o lamaie,

– sare si piper, eventual un varf de cutit de nucsoara razuita.

Mod de preparare:

Punem la fiert apa in doua vase cu apa: una pentru spaghete, iar in cealalta, cand apa clocoteste, fructele de mare se oparesc timp de circa 2-3 minute. Intr-o tigaie, usturoiul pisat se caleste foarte putin in ulei de masline, se apauga chili si fructele de mare si se calesc toate impreuna inca 2-3 minute. Se mai adauga rosiile bucatite si patrunjeii si se prajesc pana cand componentele se inmoaie putin si lasa un sos. Se condimeteaza si se amesteca totul cu spaghetele fierte si strecurate. Se serveste cu felii de lamaie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.