Image 1
Image 2

Friptură de raţă la cuptor, cu portocale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– o raţă de 2-2,5 kg,

– 2-3 portocale, un pahar de vin alb sec,

– o ceapă,

– o lingură de oţet balsamic,

– 2 linguri de miere,

– o lingură de ulei de măsline,

– un cub de supă de pasăre,

– o lingură de unt,

– o rădăcină de ghimbir tăiat rondele,

– un vârf de cuţit de chimin măcinat,

– 1/2 linguriţă de scorţişoară,

– 2 linguri de zeamă de portocale,

– sare, piper.

Mod de preparare:

Raţa curăţată şi spălată se condimentează bine cu sare şi piper pe interior şi pe exterior. Se umple cu sferturile de portocale, ceapă şi rondelele de ghimbir. Se leaga picioarele cu o sfoară. Cubul de supă se fierbe în 250 ml apă. Se aşează raţa cu pieptul în jos într-o tavă, se toarnă supa peste ea şi se lasă la cuptor 2,5 ore (la început acoperit, apoi descoperit), stropindu-se din când în când cu vin. În ultima jumătate de oră focul se dă la maxim, iar când începe să se rumenească se unge cu unt. Într-un castron se amestecă mierea, uleiul de măsline, oţetul balsamic, chimenul, scortişoara şi sucul de portocale. Se unge raţa cu acest amestec, apoi se mai lasă 10-15 minute la cuptor. După ce se scoate, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă circa 20 de minute să se răcească.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

REȚETE GRECEȘTI

Vinete gratinate

Iată una dintre acele feluri de mâncare somptuoase care doar te face fericit. Chiar și celor cărora nu le plac vinetele le place acest fel de mâncare.