Fostul “general” din învăţământul sătmărean, Călin Durla a încetat din viaţă

Călin Durla, fost inspector şcolar general şi consilier local, a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă. Era internat pe secţia ATI a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Născut în urmă cu 52 de ani în Beiuş – judeţul Bihor, profesorul Călin Mihai Durla Paşca şi-a început cariera didactică în 1992, ca profesor de matematică. În Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a intrat din 2001, deţinând până în 2015 funcţia de inspector de specialitate în managementul resurselor umane.
Din 1 septembrie 2015, prin concurs, a devenit inspector şcolar general, funcţie pe care a deţinut-o până în 27 mai 2020. Acum era consilier local al municipiului Satu Mare din partea PSD şi profesor de matematică la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil”.

Ca inspector a fost apreciat şi respectat de toţi colegii pentru calităţile sale de om şi de lider.
În relaţia cu presa şi în special cu Informaţia Zilei şi Informaţia TV, a fost deschis şi a participat cu plăcere la orice emisiune a fost invitat, de politică sau de educaţie.

 

Priveghiul va avea loc joi, 26 mai, de la ora 17, iar înmormântarea vineri, de la ora 14, în Cimitirul de la Cap Pod Decebal.

Informaţia Zilei transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate!

 

Mesaj din partea primarului Kereskenyi Gabor:

Aflu cu nespusă tristeţe vestea dispariţiei prietenului meu Călin Durla. Satu Mare pierde un om de mare valoare, care din postura de profesor şi consilier local şi-a pus amprenta pe dezvoltarea oraşului nostru, dar mai ales a învăţământului din Satu Mare. Călin a însemnat mult pentru noi. Avea o fire magnetica, ii electriza pe toţi cei din jur. Am fost foarte apropiat de el. A fost mai mult decât un coleg, mai mult decât un prieten. Ne gândim la familia lui, la toţi cei care l-au cunoscut şi colegii care l-au iubit. Azi e o zi tristă pentru Satu Mare şi pentru noi toţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Mesaj din partea Prefecturii Satu Mare:
Rămas bun!
Judeţul Satu Mare a pierdut un om valoros. Profesorul CĂLIN DURLA a încetat din viaţă .
A fost unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi profesori de matematică, inspector şcolar, inspector şcolar general şi unul dintre cei mai implicaţi consilieri locali din cadrul Consiliului Municipal Satu Mare.
Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare transmite sincere condoleanţe familiei.
DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!
 
Mesaj din partea PSD Satu Mare:
Veste tristă în această dimineaţă pentru noi toţi. Consilierul local, fostul inspector general şi fostul inspector şcolar de specialitate – managementul resurselor umane, Călin Durla, a decedat.
Organizaţia judeţeană PSD Satu Mare transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate şi îl roagă pe Bunul Dumnezeu să îi dea lui Călin Durla odihnă veşnică şi să-l aşeze în rândurile celor drepţi.🙏
Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517