20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Forţele din umbră

Scris de Dumitru Păcuraru, 06 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Privind lucrurile la suprafaţă nu există nicio îndoială că PSD domină scena politică din toate punctele de vedere. Ne place sau nu, Liviu Dragnea a reuşit să plaseze PSD în prim planul vieţii politice, sociale, economice din ultimul an şi jumătate. Nu există zi în care PSD să nu facă un lucru, nu există o zi în care un lider al partidului să nu facă o declaraţie şocantă, să nu lanseze o promisiune. Nu există, de asemenea, nici o zi fără o gafă.

Depinde din ce parte priveşti spectacolul. Dacă este simplu spectator aşezat confortabil în sală, ascultând promisiunile mieroase ale guvernanţilor, vezi numai partea bună a lucrurilor. Dacă mai priveşti prin culise vezi că lumea promisă de PSD nu este chiar atât de roză.

În cazul PSD viitorul este problematic. Nu ştim ce viitor pregătesc măsurile luate deocamdată doar în scop electoral. Creşterea salariilor în zona bugetară a reuşit să reţină atenţia tuturor de parcă PSD ar fi majorat toate salariile, inclusiv pe cele din domeniul privat.

Propaganda social democraţilor este atât de puternic ancorată în mass media încât pare că PSD împarte lapte, miere şi colaci pentru toată lumea, nu numai pentru aparatul de stat. S-a creat o adevărată psihoză pe marginea acelor pseudo-majorări, pentru că luate la bani mărunţi ele se dovedesc mincinoase. Odată cu creşterea salariilor au crescut toate preţurile, însoţite şi de inflaţie.

Că situaţia în economie este proastă nu pare să fie preocuparea de bază a opoziţiei. PNL se ocupă de oasele mediatice aruncate strategic de PSD. Lupta pentru acapararea instituţiilor de forţă a cuprins întreg spectrul politic. Revocarea şefei DNA este mai la vedere decât dezastrul din administraţie. Este cu totul anormal.

PSD a reuşit să pervertească atenţia opiniei publice într-o măsură comparabilă cu perioada revoluţionară şi post revoluţionară din 1989 – 1990. Cum? Nimeni nu ştie. Ceva este putred în politica anului 2018. Vina poate fi împărţită între toţi jucătorii politici.

Toţi au exagerat câte un pic. Preşedintele Iohannis a greşit susţinând fără rezerve „statul de drept” şi „lupta anti-corupţie”, inventate de Traian Băsescu. Instituţiile de forţă au exagerat rolul lor în combaterea corupţiei, devenind ele însele părţi componente ale corupţiei.

PSD a exagerat rolul „statului paralel”, reuşind să se transforme el însuşi într-o putere paralelă în stat. În sfârşit, populaţia, opinia publică, s-a lăsat convinsă şi de unii şi de alţii, ajungând să poarte un război din care nimeni nu are nimic de câştigat.

Dar, ca întotdeauna, există undeva o forţă din umbră care va limpezi lucrurile. În perioada în care Ion Iliescu domina viaţa politică şi îndrepta România într-o direcţie greşită a apărut CDR. Că a sucombat contează mai puţin, important este că a readus ţara în zona democraţiei occidentale.

Guvernul Năstase, cu certe înclinaţii spre autoritarism, a fost aruncat la lada de gunoi a istoriei de Alianţa DA. După regimul Băsescu, contestat acum de toate forţele politice, victoria lui Klaus Iohannis părea să readucă lucrurile la normal.

Nu a fost să fie. Ceea ce înseamnă că se naşte pe undeva o forţă politică, un mecanism social şi economic, care va regla societatea. Din ecuaţie trebuie scoase atât PSD cât şi PNL. Aceste partide şi-au atins limitele maxime ale evoluţiei. De aici încolo pentru ele nu există decât coborâşuri.

Abonează-te acum Online!