Formatul Cupei României la fotbal se schimbă radical din sezonul 2022-2023

Scris de Ionuţ Blăjean, 23 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Federaţia Română de Fotbal a anunţat cum va arăta formatul Cupei României începând cu sezonul 2022-2022. Practic, sistemul se schimbă radical.

Competiţia va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în şedinţa din 18 mai noua structură a Cupei României începând cu sezonul 2022/23. Prezentarea noului format a avut loc în cadrul evenimentului de prezentare a noului sponsor.

Decizia de a schimba modul de desfăşurare a competiţiei a fost luată cu ajutorul partenerului Hypercube, care a remodelat competiţii europene şi mai multe campionate de pe continent, inclusiv UCL, şi în urma consultărilor cu toate părţile interesate, cluburi, AJF-uri, deţinători de drepturi, jurnalişti, suporteri şi sindicatul jucătorilor.

Prin această schimbare, Federaţia Română de Fotbal şi-a propus creşterea numărului de spectatori, a audienţelor TV şi, implicit, a veniturilor din sponsorizări, dar şi un nivel de joc mai bun.

Principalele modificări:
• Competiţia debutează cu o fază regională, în care reprezentantele judeţelor ţării vor fi împărţite în 7 zone, rezultând 7 câştigătoare regionale care merg în turul 2.
• Şaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct şi cele mai bune 8 echipe din Liga 1.
• În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiţie vor fi împărţite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 şi 3.
• Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.
• Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor şi finala, disputate toate într-o singură manşă.

Sursă: FRF

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 23 mai 2022, ora 17:45

    Asta DA …. complicare !!!. Meciuri mai multe, solicitare mai mare
    a jucatorilor !. ( Tampenie curata !!!)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517