Forfotă mare în Piaţa de vechituri din municipiu | Informaţia Zilei

Forfotă mare în Piaţa de vechituri din municipiu

Scris de Ioana Vladimirescu, 15 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Hainele şi încălţămintea de sezon sunt căutate de sătmăreni

 

        Piaţa de vechituri din municipiul Satu Mare a fost şi e de când lumea locul în care găseşti ceea ce nici măcar nu ţi-ai fi imaginat vreodată că vei găsi pe undeva. E spaţiul în care se contopesc mai multe lumi, unele ale trecutului de multă vreme apus, mai ales în materie de tehnologie, altele ale prezentului în care accentul se pune pe marcă şi pe “ce e la modă”. În piaţă e la modă fix ce arată bine, încape pe corp şi e şi la preţ bun, am putea spune după câteva discuţii purtate cu cumpărătorii.

 

Tenişi şi adidaşi “de marcă” pe mese, cei ce nu-s „de marcă”, sub mese

 

Ce se caută? Foarte puţini sunt cumpărătorii care vin după ceva anume şi numeroşi sunt cei care ies să dea o raită printre tarabe, că poate poate au norocul să găsească un lucruşor la preţ bun. Dacă nu ştii ce cauţi, ai toate şansele să ieşi din Piaţa de vechituri încărcat cu o mulţime de lucruri ce poate nu îţi vor fi de folos niciodată. De departe, majoritatea tarabelor şi spaţiilor de pe jos sunt doldora de pantofi. Că tot e primăvară şi e vremea de ieşit mai mult la pas pe afară, tenişii şi adidaşii sunt puşi la bătaie pe mese. Faţă de anii trecuţi, când pe tarabe găseai unii peste alţii jumătăţi de perechi de pantofi, perechea fiind pitită de vânzător ca nu cumva să îi fie furată de pe mese la înghesuială, acum perechile de pantofi, tenişi şi adidaşi sunt aşezate frumos pe mese ca să atragă ochiul potenţialului cumpărător. Şi, mai mult decât atât, încălţămintea e curăţată înainte de a fi scoasă la vânzare, nu ca în urmă cu câţiva ani când era oferită în cele mai proaste condiţii. Cât despre preţuri, tenişii şi adidaşii de marcă se pot cumpăra la 20 – 60 de lei perechea. Cei ai căror producător nu are un nume cunoscut peste mări şi ţări se vând şi la 10 lei perechea. Persoanele care caută încălţăminte şi mai ieftină de atât trebuie în principiu să se uite pe jos, nu pe tarabe, că am constatat că pe jos sunt puse articolele de încălţăminte la 5 lei. Nu în stare la fel de bună ca şi cele de pe masă, bineînţeles.

Continuarea in editia tiparita sau in cea online de luni, 15 aprilie 2019.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345