19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Foarte puţină lume l-a condus pe marele fotbalist Gabi Both pe ultimul drum

Scris de Constantin Demian, 19 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ceremonia funebră a fost una scurtă, sobră, după care sicriul cu trupul lui Gabi Both a fost depus în locul de veci

Circa două sute de oameni au ţinut miercuri să-şi ia rămas bun de la Gabi Both, legendarul fotbalist sătmărean decedat în a doua zi de Paşte după o grea suferinţă. O parte din aceştia au trecut, pentru un minut de reculegere, pe la catafalc la stadionul Olimpia, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul lui Gabi Both. Alţii, printre care şi mulţi dintre cei care au fost la stadion, au asistat şi la ceremonia funerară.

În jurul orei 11:00, sicriul cu trupul decedatului a fost aşezat pe un catafalc amplasat pe gazonul pe care Gabi Both a petrecut ani buni din viaţă. Pe acest gazon Gabi Both a încântat prin evoluţiile sale sute de mii, poate mult mai mulţi, de oameni veniţi să susţină Olimpia.

Foştii colegi, autorităţi, suporteri, jucători prezenţi la catafalc

La catafalc, pe parcursul celor 90 de minute, cât un meci de fotbal, au venit să-şi ia rămas bun de la Gabi foştii lui colegi: Ludovic Keizer, Andrei Balogh, Vasile Knoblau, Iosif Batori, Zoltan Pataki, Ioan Pop, Ştefan Sabou, Paul Popovici (ex UTA). Nu mulţi foşti colegi, pentru că unii din cei care au evoluat în echipa de aur a Olimpiei au trecut şi ei în lumea de dincolo.

De faţă au mai fost şi o parte din colegii de muncă, elevii lui din perioada antrenoratului, Zoltan Ritli, Mihai Paul, Tibi Silaghi, Lulu Dragomir, Gh. Lohan, Dorin Ţuţuraş, Cosmin Iuhas, Heil, Nicu Pop, Andrei Estinca, Attila But, Radu Puţ, Dacian Nastai etc. Apoi la catafalc au păstrat un minut de reculegere actualii jucători, antrenori şi conducători ai clubului Olimpia.

De asemenea au mai depus coroane de flori şi şi-au luat rămas bun de la Gabi Both persoane din structurile administrative ale oraşului şi judeţului Satu Mare, prefectul Darius Filip, subprefectul Tamas Alfater, primarul Gabor Kereskenyi, consilerul judeţean Iosif Pinter şi Ludovic Keizer, ultimul în calitate de viceprimar al Careiului.

Printre cei care au depus flori, care au fost alături de familie pe acest ultim drum al fostului mare jucător sătmărean, s-au mai numărat Radu Bud, fost prefect al judeţului, Iuliu Ilyes, fost primar de Sătmar, Ştefan Szilagyi, preşedinte al AJF Satu Mare, Iosif Szepessy, Zsolt Tabi,Vasile Boudi, ex-preşedinte al Olimpiei, şi venerabilul Carol Kuki. Acesta din urmă este probabil ultimul jucător în viaţă al Olimpiei din anii ‘45-60. Îndurerat de pierderea unui bun prieten, lângă sicriu s-a aflat şi maestrul Iosif Vigu.

Alături de toţi cei de mai sus, reprezentanţii mass media locale au depus flori, jerbe, coroane, au păstrat minutul de reculegere lângă sicriul îmbrăcat în culorile galben-albastru, culorile Olimpiei.

Ceremonia funebră a fost una scurtă, sobră, după care sicriul cu trupul lui Gabi Both a fost depus în locul de veci.

Ultimul antrenor care a promovat Olimpia în Divizia A

Născut în anul 1947, pe 6 septembrie, Gabi Both a început să joace fotbal din copilărie la echipele din acea vreme din Satu Mare, Locomotiva, Progresul, Metalul, ASMD Satu Mare şi apoi, prin revenirea la vechiul nume, la Olimpia. Evoluţiile lui bune, foarte bune, au atras atenţia marilor echipe de la acea vreme. Aşa că, după un transfer ratat la Steaua şi Rapid, a ajuns în 1968 în curtea lui Dinamo. Între timp a fost selecţionat în echipele de tineret şi olimpice ale României, fiind la un pas de echipa naţională.

În 1971 a ajuns la UTA Arad, echipă cu care avea să cunoască satisfacţii deosebite, ajungând să joace până în sferturile Cupei UEFA. După două ediţii de campionat petrecute la UTA se întoarce la Satu Mare şi promovează în 1974 cu Olimpia în Divizia A. Joacă timp de două ediţii în Dvizia A, până în 1976, când gruparea sătmăreană retrogradează în Divizia B. Dar revine rapid cu echipa sătmăreană în primul eşalon fotbalistic al ţării, în care va evolua până în 1979. În 1978 a jucat şi finala Cupei României împotriva Craiovei.

În 1981 se retrage din activitatea de jucător şi se dedică antrenoratului. Va activa la început la Oaşul Negreşti, apoi la diverse echipe din Satu Mare, inclusiv la Olimpia.
După sezonul 1997/98, Gabi Both cunoaşte satisfacţia supremă ca antrenor. Promovează cu Olimpia Satu Mare în Divizia A a României.

Din anul 2008 renunţă să mai antreneze, dar ca o recunoaştere a serviciilor aduse fotbalului sătmărean este numit administrator al stadionului Olimpia, funcţie deţinută până la îmbolnăvirea lui în toamna anului trecut. Tot în toamna anului trecut a fost numit preşedinte de onoare al clubului sătmărean, dar din păcate boala l-a împiedicat în ultima jumătate de an să fie prezent la meciurile Olimpiei.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.