00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 04.10 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 05.05 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Crăciun. Titlul emisiuni: De ce are PSD cei mai buni candidaţi la alegerile europarlamentare?(reluare) 10.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Preşedintele ALDE întâlnire cu alegători la Satu Mare.(reluare) 15.30 Portret de artist, invitat: Dumitru Iederan 16.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.15 Reportaj la Sâmbra Oilor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament medical în străinătate. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 23.30 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 21.05.2019

Florin Iordache, atacuri la Tudorel Toader

Moţiunea, intitulată „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, iniţiată de PNL şi USR a fost citită în plen de deputatul PNL Ioan Cupşa, iar ministrul Tudorel Toader a răspuns acuzaţiilor. Ministrul Toader a fost atacat de PSD în Parlament.

În textul moţiunii i se cere lui Toader „să plece” din funcţie.

Liberalii critică, în textul moţiunii, ultimele modificări din Justiţie şi înfiinţarea Secţiei pentru anchetarea magistraţilor.

„Cu neruşinare şi cu o lipsă de responsabilitate flagrantă, dumneavoastră domnule ministru Toader aţi participat la adoptarea acestui act normativ care încalcă Constituţia României. Nu o să vă întrebăm care este situaţia extraordinară şi a cărei reglementare nu poate fi amânată, în mod obiectiv, domnule ministru. Însă vă întrebăm dacă vă mai aduceţi aminte de anii petrecuţi la Curtea Constituţională a României? Dar de deciziile Curţii privitoare la constituţionalitatea unor astfel de ordonanţe de urgenţă? Un ministru al justiţiei care susţine o ordonanţă de urgenţă care afectează modul de funcţionare, regimul unei instituţii fundamentale a statului, o instituţie de rang constituţional aşa cum este Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul public, se descalifică cu siguranţă! Această ordonanţă de urgenţă este picătura care a făcut să se reverse paharul, este chiar prea mult şi pentru dumneavoastră şi Guvernul din care faceţi parte! ”, arată textul.

Opoziţia îi reproşează ministrului Justiţiei şi „campania” împotriva Laurei Codruţa Kovesi, care e în cursa pentru postul de şef al Parchetului European.

Tudorel Toader a spus, la dezbaterea moţiunii simple prin care Opoziţia i-a cerut demisia, că textul este o declaraţie politică şi că nu îşi asumă ce fac alţii în domeniul justiţiei. Toader a mai spus că mare parte din activitatea derulată în justiţie este pozitivă.

Florin Iordache a lansat un atac la adresa ministrului Justiţiei, în timpul dezbaterii de la Camera Deputaţilor.

„Nu întâmplător putem asculta şi opoziţia, şi ei au spus lucruri bune. Luaţi exemplul doamnei Viorica Dăncilă, prin consultare şi cu aşezare la aceeaşi masă a tuturor putem avea nişte legi mai bune, domnule ministru. Cred că ascultând pe toată lumea, demonstrând prin dialog, putem dezamorsa conflicte. În încheiere, nu vă bazaţi pe noi pentru a trece această moţiune simplă. Vă spun ceva. În PSD sunt două chestiuni foarte clare: atunci când consideri că ai greşit îţi dai demisia din funcţia de ministru, sau există posibilitatea remanierii”, a spus Florin Iordache.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.